El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La democràcia espanyola no fa trempar
  • CA

Poques, per no dir cap, passions són les que desperta la democràcia espanyola. Així ho calcula la macroenquesta del CEO a tot Espanya amb el títol “Percepció sobre el debat territorial a Espanya.2019”. Un estudi sobre 3.600 ciutadans espanyols de tot l’Estat que s’ha presentat aquest matí al Palau de la Generalitat amb la consellera Meritxell Budó i el Director d’Anàl·lisi i Estratègia, Josep Rius.

 

En números, un 77,4% dels ciutadans espanyols es considera “poc satisfet” (44,5%) i gens satisfet (30,8%) amb el “funcionament de la democràcia” espanyola. Una xifra que contrasta amb el 18,4% que es confessa “bastant satisfet” i el 2,3% , “molt satisfet”. Si ens fixem en els ciutadans de la resta de l’Estat, el grup d’insatisfets és del 75,5%, que sumen un 44,7 dels pocs satisfets i el 30,8 dels gens satisfets. Un 19,9% dels ciutadans espanyols exclosos els catalans es troba bastant satisfet i un 2,4% molt satisfet.

 

 

Quan la pregunta només es referencia a Catalunya, els catalans es mantenen en la mateixa línia, amb un 77,5% que s’indentifiquen com a “poc satsifets” (43,3%) i “gens satisfet”, el 44,2%. Només un 9,8% es qualifica de bastant satisfet i un 1,6 molt satisfet. Sia com sia, ni els ciutadans catalans ni espanyols, la democràcia espanyola no els fa trempar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa