El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Demanen la il·legalització de la Fundación Francisco Franco
  • CA

 

La Comissió per a la Recuperació de la Memòria Històrica de A Coruña ha demanat aquest dimecres al govern espanyol la il·legalització de la Fundación Francisco Franco. L’entitat ha reclamat a Madrid que intervingui per tal de “frenar la contínua i impune apologia del franquisme” per part d’aquesta fundació franquista.

 

“Demanem normalitat democràtica, en la línia del que va fixar la Diputació de A Coruña en anunciar que valoraria la possibilitat de denunciar la fundació per apologia del franquisme, i esperem una comunicació de la Xunta en la mateixa línia”, ha dit la CRMH en un comunicat.

L’organització suggereix “a qui correspongui, a la Fiscalia o als jutges”, que corregeixin aquesta “anormalitat” i “revisin les activitats de la fundació i analitzin les seves manifestacions, que ens semblen molt pròximes a allò que està tipificat com a delicte d’odi”, ha dit el president de la CRMH, Fernando Souto a Radio Galega.

 

Aquesta organització ha demanat la il·legalització de la fundació franquista en base a les lleis democràtiques que permeten dur a terme aquesta acció com és ara la Llei de fundacions o allò que el Codi Penal pel que fa a delictes d’odi.

 

La Fundación Francisco Franco ha rebut recentment la cessió de la gestió de les visites del públic al Pazo de Meirás, propietat de la família del dictador i Bé d’Interès Cultural (BIC). La fundació ha dit que farà servir les visites per difondre la “grandesa” de Franco.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa