El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Demanen 9 anys de presó per a dos encausats més pels disturbis postsentència a Girona
  • CA

La fiscalia demana 9 anys de presó i multa de 4.320 euros per a dos encausats més pels disturbis postsentència a Girona. Els acusa de desordres públics, atemptat a agents de l’autoritat i danys. Segons l’escrit al qual ha tingut accés l’ACN, els joves van participar en les protestes de la nit del 18 al 19 d’octubre del 2019. L’acusació pública sosté que formaven part del grup d’unes 300 persones que van “llançar pedres de forma indiscriminada i repetida contra els Mossos d’Esquadra i els vehicles policials” davant els Jutjats de Girona, aprofitant que en aquell moment no hi havia antiavalots protegint l’edifici. Un dels encausats és l’únic que continua en presó preventiva després de la posada en llibertat ahir dels dos joves jutjats.

Com en l’acusació contra els dos joves jutjats aquesta setmana a l’Audiència de Girona, l’escrit de la fiscalia emmarca els fets en els “diversos actes de protesta” que hi va haver arreu del país a partir del 14 d’octubre, quan es va fer pública la denominada “sentència del procés”. La fiscalia exposa que les mobilitzacions estaven avalades per “diferents organitzacions de seguidors i simpatitzants amb la causa que tenia com a objectiu la proclamació d’una República independent a Catalunya“.

En aquest context, continua relatant la fiscalia, hi van haver protestes a Girona que es van estendre durant la setmana del 14 al 20 d’octubre passat convocades pel CDR, el SEPC, Òmnium Cultural, l’ANC i ‘La Forja’. El 18 d’octubre, concreta l’acusació pública, es va convocar una vaga general “promoguda per entitats sindicals afins a les organitzacions esmentades, com la Confederació Sindical Catalana i la Intersindical Alternativa de Catalunya que va derivar en concentracions multitudinàries a diversos llocs i infraestructures públiques” de les comarques gironines. “Van mobilitzar un nombre elevat de persones en diferents punts de la capital“, afegeix la fiscalia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa