El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Delgado defensa la independència judicial en un article al ‘The Guardian’
  • CA

La ministra de Justícia espanyola en funcions, Dolores Delgado, ha defensat la democràcia i la separació de poders espanyola en una carta al diari britànic The Guardian, on ha afirmat que el judici del procés s’ha celebrat “amb totes les garanties i total transparència”. A l’article, que de fet era una resposta a una carta del conseller d’Afers Exteriors, Alfred Bosch, que denunciava la negació de drets als polítics empresonats “per raons polítiques”, Delgado ha assegurat que tant les suspensions al Congrés com la negativa a Oriol Junqueras a recollir l’acta d’eurodiputat han estat seguint el criteri dels tribunals. En aquest sentit, la ministra en funcions ha reconegut que potser han vist alguns dels seus drets polítics limitats, però nega que hagi estat per idees polítiques, sinó que ha estat pels seus actes “presumptament delictius”.

En aquest sentit, Delgado rebutja que s’estigui impossibilitant els presos independentistes per accedir a les institucions on són electes per les seves idees, i posa per exemple que altres representants de les mateixes formacions polítiques i, per tant, amb la mateixa ideologia, sí que podran exercir com a representants electes, ja que no estan processats ni tenen cap causa oberta. En referència a la carta de Bosch, publicada el 5 de juny i on lamentava el veto que estan patint Oriol Junqueras, Josep Rull, Jordi Turull i Jordi Sánchez en ser suspesos com a diputats al Congrés, i de Junqueras, Carles Puigdemont i Toni Comín, que no han pogut recollir l’acta d’europarlamentari, Delgado ha explicat que en tots els casos s’ha seguit els procediments judicials correctes.

En el cas dels diputats al Congrés, la ministra en funcions remarca que la suspensió per part de la Mesa va venir després que se’ls permetés recollir les actes i participar a la constitució de la Cambra, i que la decisió va ser “per indicació dels mateixos jutges”. Pel que fa als eurodiputats, acusa Puigdemont i Comín de ser “fugats de la justícia” i recorda que per poder ser eurodiputats primer han de jurar o prometre lleialtat a la Constitució. “Això no volen fer-ho, sens dubte, per evitar retre comptes davant la justícia espanyola”, retreu.

Dictamen del grup de treball de detencions arbitràries de l’ONU

Delgado també fa referència al dictamen del grup de treball sobre detencions arbitràries de l’ONU, que demanava l’alliberament dels presos, i remarca que es tracta “d’una opinió no vinculant”. A més, i tot avançant abans que Espanya “està fermament compromesa amb la defensa del sistema de l’ONU”, assenyala que l’informe té “falta de rigor” i l’acusa d’ignorar la separació de poders al país, així com “d’erigir-se com a jutge i part”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Delbert a agost 28, 2021 | 14:34
    Delbert agost 28, 2021 | 14:34
    Thiết bị cần thiết thiết để cho dùng được dịch vụ tổng đài ảo fpt vụ tổng đài ảo có thể là điện thoại IP, Softphone hoặc là phần mềm trên PC CRM có tích hợp tổng đài.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa