Delgado defensa la independència judicial en un article al 'The Guardian'

La ministra de Justícia en funcions assegura que si els presos veuen limitats els seus drets polítics "no és per les seves idees, sinó pels seus actes presumptament delictius"

La ministra de Justícia espanyola en funcions, Dolores Delgado, ha defensat la democràcia i la separació de poders espanyola en una carta al diari britànic The Guardian, on ha afirmat que el judici del procés s'ha celebrat "amb totes les garanties i total transparència". A l'article, que de fet era una resposta a una carta del conseller d'Afers Exteriors, Alfred Bosch, que denunciava la negació de drets als polítics empresonats "per raons polítiques", Delgado ha assegurat que tant les suspensions al Congrés com la negativa a Oriol Junqueras a recollir l'acta d'eurodiputat han estat seguint el criteri dels tribunals. En aquest sentit, la ministra en funcions ha reconegut que potser han vist alguns dels seus drets polítics limitats, però nega que hagi estat per idees polítiques, sinó que ha estat pels seus actes "presumptament delictius".

En aquest sentit, Delgado rebutja que s'estigui impossibilitant els presos independentistes per accedir a les institucions on són electes per les seves idees, i posa per exemple que altres representants de les mateixes formacions polítiques i, per tant, amb la mateixa ideologia, sí que podran exercir com a representants electes, ja que no estan processats ni tenen cap causa oberta. En referència a la carta de Bosch, publicada el 5 de juny i on lamentava el veto que estan patint Oriol Junqueras, Josep Rull, Jordi Turull i Jordi Sánchez en ser suspesos com a diputats al Congrés, i de Junqueras, Carles Puigdemont i Toni Comín, que no han pogut recollir l'acta d'europarlamentari, Delgado ha explicat que en tots els casos s'ha seguit els procediments judicials correctes.

En el cas dels diputats al Congrés, la ministra en funcions remarca que la suspensió per part de la Mesa va venir després que se'ls permetés recollir les actes i participar a la constitució de la Cambra, i que la decisió va ser "per indicació dels mateixos jutges". Pel que fa als eurodiputats, acusa Puigdemont i Comín de ser "fugats de la justícia" i recorda que per poder ser eurodiputats primer han de jurar o prometre lleialtat a la Constitució. "Això no volen fer-ho, sens dubte, per evitar retre comptes davant la justícia espanyola", retreu.

Dictamen del grup de treball de detencions arbitràries de l'ONU

Delgado també fa referència al dictamen del grup de treball sobre detencions arbitràries de l'ONU, que demanava l'alliberament dels presos, i remarca que es tracta "d'una opinió no vinculant". A més, i tot avançant abans que Espanya "està fermament compromesa amb la defensa del sistema de l'ONU", assenyala que l'informe té "falta de rigor" i l'acusa d'ignorar la separació de poders al país, així com "d'erigir-se com a jutge i part".

 
 

Comentaris (13)
Qué Dolores me dan ... Fa 5 mesos
Las niñas colombianas. !! Ja,ja,ja,ja..... Colla de xoriços ... .feixistes !
Punt 2 Fa 5 mesos
No es d'extranyar que aquest tribunal, va ser el que va fer fora al jutge Baltasar Garzón, per investigar tota la corrupció del cas "Gürtel" i posteriorment els casos d'executats i torturats en la guerra civil i el franquisme, juntament amb la jutgessa argentina Maria Servini, i la expulsió del jutge Elpidio José Silva pel cas Blesa o altres casos de corrupció.
Punt 1er. Fa 5 mesos
En el judici-farsa del procés, tant els presos polítics com els seus advocats de la defensa, van saber donar la cara davant d'un tribunal que ha sigut pagat per protegir al maleït govern d'abans, involucrat en els grans casos de corrupció pels quatre cantons del pais. Un pur gangsterisme.
albert Fa 5 mesos
Quan un estat ha de reiterar tantes vegades que es democràtic i que hi ha separació de poders es perqué no s´ho creuen ni ells, que ho diuen. Els estats que en son realment no tenen cap necessitat de repetir-ho a cada pas.
Josep el rebel Fa 5 mesos
Judici polític amb la constitució neofranquista = injustícia espanyola.
injustìcia Fa 5 mesos
La justícia espanyola és autoritària i en absolut independent. ( Sr. Elpidio Silva)
Sabido y comprovado es, quien manda y ordena y está por encima de la justicia en España. Fa 5 mesos
De que nos sirve una supuesta independéncia judicial, si el criterio y los articulos en que se basa esta justicia es pre constitucional y franquista?
yo Fa 5 mesos
Esta ministrilla de pacotilla,lo que tenia que haber hecho es denunciar a sus colegas que se iban con menores aprovechando un congreso en un pais de America del Sur.
marbosch Fa 5 mesos
Aquesta és la ministra que essent fiscal del suprem no va denunciar que havia vist jutges i fiscals per Colòmbia amb menors? Ho deia ella mateixa en unes gravacions de Villarejo. Només aquest fet, si és cert (i m'imagín que í perquè ella ho contava a la gravació), en qualsevol país on justícia i democràcia ho fossin reals la haurien investigada i segurament explulsada de la carrera judicial; a Espanyistan la fan ministra; aquesta és la credibilitat de la suposada "independència judi
TSSO Fa 5 mesos
I de pas també podria haver defensat els seus ex-companys de les altes instàncies jurídiques de l'estat que s'allitaren amb menors durant un congrés a un país de l'Amèrica del sud i ella en fou testimoni i no ho denuncià. No hi ha per on agafar-se amb la justícia al regne d'Espanya. Passa, passa, marxem quan més aviat millor
JordiP Fa 5 mesos
O sigui que aquesta senyora la han fet ministra de justicia perquè no té en compte la presumpció d'inocència, oi?
Inde Fa 5 mesos
Cara no le falta
Els feixistes espanyols fan aquestes coses Fa 5 mesos
S'ho han de dir ells mateixos, i mil vegades, senyal que és mentida