El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Delgado, a Torra: “Espanya està a l’avantguarda dels sistemes judicials”
  • CA

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha assegurat aquest dijous que Espanya està “a l’avantguarda” dels sistemes judicials internacionals i que el judici als presos polítics està sent “extraordinàriament transparent”, en resposta a la carta del president de la Generalitat, Quim Torra, al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en la qual sol·licitava una reunió urgent per parlar de la “repressió” a Catalunya.

“S’ha celebrat un judici amb totes les garanties, amb un nivell de transparència que ens posa al capdavant i a l’avantguarda dels sistemes judicials internacionals”, ha declarat Delgado a la premsa a Luxemburg, en un recés d’una reunió de ministres de Justícia de la UE. D’aquesta manera, Delgado ha subratllat l'”esforç” que han fet totes les institucions implicades en el procés, des del Tribunal Suprem fins a la Fiscalia, per oferir tota la transparència que ha permès que el judici pugui ser analitzat i estudiat.

La ministra ha avisat que sobre el fons del cas “no es pot dir res” i que cal esperar a conèixer la sentència quan es produeixi, però ha insistit en com d'”extraordinàriament transparent” ha estat el procés.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa