El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Definitivament ajornada la cimera de la Unió pel Mediterrani de Barcelona
  • CA

Espanya, França i Egipte han decidit ajornar un altre cop la cimera de la Unió pel Mediterrani (UpM) prevista per al pròxim dia 21 de novembre a Barcelona “davant de l’evidència que l’actual bloqueig” del procés de pau al Pròxim Orient “faria impossible una participació satisfactòria”, així ho han anunciat avui en un comunicat conjunt.

Aquest és el segon ajornament de la cita de Barcelona, que al principi hauria d’haver-se celebrat el passat 7 de juny, sota la presidència espanyola de la UE, però es va posposar a novembre per donar temps a les converses indirectes que en aquests moments portaven a terme israelians i palestins.

L’ajornament a novembre pretenia a més fer coincidir la celebració de la cimera amb la commemoració del XV aniversari de la Conferència de Barcelona de 1995, que va marcar el començament del procés euromediterrani del qual beu la UpM, que va néixer el 2008 impulsada per França.

Des de la suspensió de la cimera el juny, palestins i israelians han reprès el diàleg, però es troba novament paralitzat després que Israel hagi suspès la seva moratòria en la construcció de nous habitatges en els assentaments.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa