Defensors de Drets Humans tanquen files davant la seva "criminalització"

El cas d’Iñaki Rivera posa en guàrdia advocats i activistes

De David Fernàndez a l’advocada, Laia Serra, del jurista David Bondia a la lletrada Anaïs Franquesa, d’Eva Pous d’Alerta Solidària i defensora dels implicats a l’operació Judes, del sindicalista Carles Sastre alportaveu AS, Xevi Pallicer; des de Txell Bonet, la parella de Jordi Cuixart, a l’exdiputada de la CUP, Gabriela Serra, o de Roger Español a Adam Majó, Director de l'Oficina de Drets Civils i Polítics al’advocat de Cuixart, Àex Solà. 

 

Tot aquest ventall d’advocats, juristes, entitats i associacions civils han celebrat un acte aquest migdia a Barcelona en defensa d’Iñaki Rivera, d’un històric de la defensa dels drets humans, sobretot del sistema penitenciari. Rivera ha estat imputat per un delicte de calúmnies per haver comentat al Tot es mou de TV3 els casos de tortura i irregularitats en presons catalanes. Els sindicat CCOO i posteriorment el CSIF van interposar una querella que, de moment, li ha obert una causa judicial com investigat. 

 

 

 

El cas contra  Director del Observatorio del Sistema Penal i els Drets Humans (OSPDH) i del Sistema de Registre i  Comunicació de la Violència Institucional (SIRECOVI) ha sollevat els lletrats, advocats i activistes que defensen la seva tasca. Entenen que és un cas clar de “criminalització” de la defensa dels drets humans. En aquest marc, han aprofitat per denunciar la pressió de les estructures de l’Estat per acabar amb la feina d’advocats com Rivera. De fet, entenen que hi ha una deriva repressiva sobretot entre aquells que “vigilen el vigilant”. 

 

Amb aquest objectiu, han advertit que a més de solidaritzar-se amb Rivera, cal denunciar la criminalització dels defensors dels drets humans i s’encentaran campanyes per tal de mostrar a la societat catalana la situació en matèria de Drets Humans. En aquest sentit, han lloat la tasca de Rivera que defensa drets que afecten a terceres persones. Una feina que, per David Bondia, dóna prestigi a la Universitat de Barcelona. 

 

 

Comentaris (4)
Héctor Daniel Caresia Fa 3 mesos
Iñaki prestigia desde hace muchos años, una profesión que salvo excepciones como la suya, ocultan y hasta defienden las torturas y violencia que existe en las cárceles de Catalunya y es habitual en el resto del estado español. Somos miles quienes agradecemos y admiramos su valiente y perseverante militancia en Sirecovi, un organismo en defensa de los Derechos Humanos a quienes sufren privación de libertad.
Sin la más mínima duda , toda esta "tropa" es pura basura. Fa 3 mesos
Con la participación del asesino Carles Sastre, quizás lo de " basura" queda corto.
magrab Fa 3 mesos
Jo vaig deixar el CCOO precisament per un tema de presons i drets humans, amb el CCOO disposats a sacrificar els drets d'alguns per afavorir els drets d'uns altres.
Manel Fa 3 mesos
Espanya país dictador represor mafiós franquista borbònic , el cul del món