Defensa envia psicòlegs a les unitats que actuen contra el coronavirus

La salut mental, preocupació de Margarita Robles

La ministra de Defensa, Margarita Robles, es va va reunir dilluns amb el Comandament del Component terrestre de l’Operació Balmis, el dispositiu militar contra el coronavirus. Al capdavall, hi ha 2.500 efectius de l’Exèrcit de Terra actuant contra el brot. I aquest dimarts s'ha reunit amb l'Estat Major de la UME per agrair-los la seva tasca de gestió en la crisi.

Dos gestos que mostren la delicadesa amb què el govern tracta les forces armades en aquesta crisi sanitària. Però no només de visites protocolàries viu l'entesa entre militars i socialistes. També davant d’aquesta moviment intern d’efectius militars, el ministeri ha volgut posar la bena abans que la ferida i ha activat un sistema d’atenció psicològica pels militars que amb Terra, Armada, Aire i UME treballen en el dispositiu.

 

 

El pla de manteniment psicològic el dirigeix el tinent coronel José Miguel García Real que està al càrrec de la Unitat de Psicologia de la Inspecció General de Sanitat. La intenció és oferir una “atenció psicològica extraordinària d’emergència”. Fins i tot, s’ha posat en marxa un telèfon, el 91 4222880. A més del telèfon, la Inspecció General de Sanitat , s’enviaran psicòlegs a les unitats que treballen a primera línia. Així mateix s’han editat tres guies :una per intervinents, una altra per sanitaris militars i una tercera per personal civil i militar de Defensa.

 

L’objectiu és doble, segons ja va avançar divendres passat el cap d’Estat Major de la Defensa, el general de l’Aire, Miguel Ángel Villarroya. Per una banda, oferir directament atenció psicològica per atendre necessitats dels que estan de servei en el dia a dia contra el virus. Per altre cantó, també donar assessorament per tal que els comandaments ho passin als seus subordinats i fins i tot, per ajudar la població que atenen.

 

Comentaris