El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El BOE publica el decret del govern espanyol pel confinament total
  • CA

El BOE ha publicat finalment el decret que en dureix el confinament a l’Estat per lluitra contra el coronavirus. El decret s’ha publicat pocs minuts abans de la mitjanit, moment en què entrava en vigor.

A pocs minuts perquè entrés en vigor el confinament total que va aprovar el govern espanyol de Pedro Sánchez, el decret que regula la mesura no havia estat publicat al BOE. La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha dit a La Sexta que el retard es deu al fet que és una mesura que m’ha s’havia pres. Justifica que encara no s’hagi publicat el decret per qüestions jurídiques que necessiten temps. Ha explicat que es facilitarà un termini perquè algunes activitats no cessin de forma abrupta i les empreses es puguin adaptar.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha qualificat de “manca de respecte per a tota la ciutadania” que a dos quarts de nou del vespre el govern espanyol “encara” no hagi publicat al BOE el decret de confinament total excepte en serveis essencials. “Li he donat tot el suport i m’he compromès a aplicar-lo estrictament, però això no pot ser”, ha escrit Torra a Twitter. El president de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, va fer l’anunci el dissabte vora les set de la tarda i el Consell de Ministres extraordinari que ha aprovat el decret s’ha reunit aquest diumenge al matí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa