El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
De los Cobos acusa els Mossos d’avisar de l’arribada del CNP i la Guàrdia Civil durant l’1-O
  • CA

 

El coronel Diego Pérez de los Cobos, qui fou designat coordinador policial durant l’1 d’octubre, assenyala que els Mossos van poder avisar de l’arribada d’efectius de la Guàrdia Civil i de la policia espanyola al col·legis durant la celebració de l’1 d’Octubre.

 

Afirma que el major Trapero d’idear unes pautes d’actuació per als Mossos que, segons ell, eren “el complement perfecte per no complir” amb el manament judicial. Ho va dir el passat mes de febrer a l’Audiència Nacional, quan López de los Cobos va ser citat a declarar com a testimoni en la causa per sedició i pertinença a organització criminal contra el major Trapero i els alt càrrecs d’Interior, Cèsar Puig i Pere Soler- llavors director general de la Policia de Catalunya, i contra l’intendent Laplana per sedició. Unes declaracions que ha difós en exclusiva el Telenotícies de TV3.

 

“Aquells llocs d’actuació es van comunicant als Mossos d’Esquadra. Això sí, es van comunicant amb l’antelació justa per no entorpir la nostra actuació, tenint en compte el que sabíem que estava passant en alguns llocs que avisaven el personal”, declarava el coronel a l’advocada de la defensa de Trapero, Olga Tubau. 

 

Sobre la seva tasca com a coordinador dels cossos policials, Diego Pérez de los Cobos es treu responsabilitats i assenyala que no podia donar ordres a la policia catalana perquè es respectaven les competències del cos i estava estipulat que els cossos de seguretat espanyols actuessin si així ho requerien els Mossos. Sobre la presència de policia espanyola i Guàrdia Civil als col·legis, el coronel es defensava dient que “no li havien passat tota la informació del dispositiu”, ha dit.

Text

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa