El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
De la Serna adverteix Puigdemont que es dirigeix cap a un “camí sense sortida”
  • CA

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha qualificat de “fugida cap a endavant” les declaracions del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, afirmant que està disposat d’anar a la presó per convocar el referèndum. “Torna a ser un gest que demostra que estem davant una fugida cap a endavant que no té sortida”, ha valorat el ministre a preguntes de la premsa aquest dimarts a Santander.

 

Per a de la Serna resulta “absolutament lamentable” que un polític, una persona que “representa al conjunt dels catalans”, digui “alt i clar que tant li és el compliment de la llei”, fet que pel càntabre resulta “inassumible“. El ministre ha reiterat que, enfront d’aquest comportament, el Govern de l’Estat complirà i farà complir la llei.

“És la nostra principal obligació i no ens tremolarà la mà”, ha assegurat el titular de Foment, qui ha insistit que l’Executiu de Mariano Rajoy establirà “tots els instruments legals” al seu abast perquè “aquest referèndum il·legal no se celebri mai”.

 

A més, ha postil·lat que les paraules “irresponsables” del President “denoten” la “deriva extremista que ha pres el seu Govern” en les darreres setmanes, on s’ha vist que “no hi ha cabuda per a la moderació i les persones que vulguin parlar”, ha opinat.

De la Serna simplement troba “plantejaments radicals i extremistes que dirigeixen la societat catalana a un camí sense cap mena de sortida”. El ministre s’ha pronunciat així responent els periodistes després de participar en la trobada ‘Una estratègia de desenvolupament econòmic i social per a Cantàbria’ que té lloc a Santander dins dels Cursos d’Estiu de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa