El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
De la Rosa es nega a respondre al Parlament perquè ja ho ha dit tot a l’Audiència Nacional
  • CA

 

L’empresari Javier de la Rosa s’ha negat aquest dilluns a respondre a les preguntes dels diputats del Parlament en la comissió d’investigació sobre l’Operació Catalunya. Ha al·legat que tot el que ha de dir ja ho va declarar davant de l’Audiència Nacional espanyola com a testimoni i dins de procediments que estan sota secret de sumari. Per això, diu que tot el que vulguin saber els diputats ho podran llegir quan s’aixequi el secret de les investigacions del ‘cas Pujol’ o d’altres.

De la Rosa ha hagut d’escoltar els comentaris i preguntes dels diputats de Cs, CSQP, CUP i JxSí, i només ha comentat que no va veure el programa de ‘Salvados’ d’aquest diumenge amb el comissari José Villarejo i tampoc llegeix el digital ‘Público’, respecte el qual ha dit que és una “tonteria” una notícia sobre una conversa amb aquest comissari sobre pagaments a CDC. També ha declinat la invitació irònica que li ha fet la diputada de la CUP Mireia Boya per assistir a l’estrena d’un documental sobre les ‘clavegueres’ de l’estat.

 

També ha assegurat que ha pogut demostrar que no va cobrar res dels fons reservats de l’estat, i que tot el que havia de dir sobre el ‘pequeño Nicolás’ també ho va declarar a l’Audiència. A més, ha afegit que ell mai ha perjudicat a ningú.

 

Per últim, ha assegurat que l’exalcalde de Barcelona Xavier Trias és una “excel·lent” persona i “honesta” i que té raó de queixar-se del tracte rebut per la policia sobre un suposat compte a Suïssa.
 

En resposta al diputat de JxSí Lluís Guinó, De la Rosa ha reiterat que tot el que se li havia preguntat ho havia respost davant l’Audiència Nacional i ha afirmat que quan s’aixequi el secret de sumari els diputats ho podran llegir. El diputat ha preguntat si un cop s’aixequi el secret de sumari podria tornar al Parlament per contestar-los i l’empresari ha afirmat: “Espero que no”.

 

Un cop finalitzades totes les intervencions, els diputats de CSQP i Cs han tornat a intervenir per recriminar a l’empresari que no hagués contestat les seves preguntes. De la Rosa ha explicat llavors que els seus advocats l’han aconsellat que no respongués “per no posar en perill situacions de terceres persones” i ell ha considerat que havia estat “molt ben” aconsellat. “Si han aprofitat per fer política és cosa seva, jo he vingut al que he vingut”, ha sentenciat. 

 

D’altra banda, la comissió ha aprovat citar a declarar com a testimonis el periodista Esteban Urreiztieta, la detectiu de Método3 Elisenda Villena i l’exsecretari d’Organització del PSC José Zaragoza. També es tornarà a citar al fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, per a partir del 2 de juliol. Per la setmana que ve està prevista la declaració de dos detectius de Método3, Julián Peribáñez i Antonio Tamarit, per al 18 de juliol hi ha citada l’exsecretària del Consell d’Administració de la BPA, un exsindicalista de la policia espanyola i el periodista Eduardo inda, i pel 20 de juliol s’ha citat al comissari José Villarejo, que encara està pendent del permís del Ministeri de l’Interior.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa