El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
De Gispert: “Les dones no hem escrit la història, però ho volem fer en el futur”
  • CA

La nova presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, en el seu discurs després de ser investida en aquest càrrec, ha destacat el fet de ser la primera dona que l’ocupa i que la cambra catalana en aquesta IX legislatura sigui pràcticament paritària.

“Les dones no hem escrit la història, però volem fer-ho en un futur”, ha sentenciat en un discurs de marcat to reivindicatiu. “Som al segle XXI i ara les donem comptem amb una imatge més forta, però hem de seguir lluitant per trencar el sostre de vidre que encara ens impedeix trencar la igualtat real i assolir la llibertat”, ha proclamat.

La nova presidenta ha dedicat el seu discurs a totes les dones de Catalunya i ha destacat que les dones aporten a la política “valors més propers al dia a dia i a les persones”, a part “d’estar més acostumades a escoltar i anar per feina”. “Avui és un gran dia per la normalització de la nostra societat i del nostre país”, ha conclòs.

“Accessible, planera, però institucional”

Respecte com aquesta condició es reflectirà en la seva presidència, De Gispert ha assegurat que serà “una presidenta de tothom” perquè “cada diputat representa un tros de Catalunya”, “accessible i planera, però també institucional”. “A la recerca del consens sempre em tindran compromesa”, ha afirmat.

També ha assegurat que defensarà un Parlament obert a la societat, a la cultura i a la innovació, “obert a totes les contrades del nostre país”. Una cambra que treballi per recuperar la confiança dels catalans vers les seves institucions: “Si el poble català ens veu preocupats per les seves inquietuds refarà la confiança amb les institucions i amb el país”.

I com a temes clau per aquesta IX legislatura ha remarcat: la crisi econòmica, les noves cotes d’autogovern, les relacions amb Espanya, la recuperació del prestigi de la política i la confiança i l’autoestima del país.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa