De Gispert insta els senadors designats per la Generalitat que defensin Catalunya

La presidenta del Parlament els ha lliurat uns diplomes en un acte institucional

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha lliurat avui uns diplomes als nous senadors que representen la Generalitat a la cambra Alta i que van ser designats dijous al ple del Parlament. De Gispert ha destacat que per primera vegada s'ha aplicat la llei de paritat en la designació dels vuit senadors, quatre dels quals són dones.

També ha aconsellat als nous senadors que "s'emmirallin" en els anteriors per "defensar els interessos de Catalunya'" al Senat, una tasca que 'en aquest moment és encara més important que en altres èpoques". Els nous senadors són Coralí Cunyat, Eva Parera, Assumpta Baig, Alícia Sánchez-Camacho, Joan Maria Roig, Jordi Vilajoana, Joan Sabaté i Joan Saura.

En un breu discurs ha destacat que per primera vegada s'aplica la nova llei que estableix que els senadors siguin designats pel Parlament i es compleixi la paritat. Per primera vegada hi ha quatre senadors i quatre senadores.

El Ple del Parlament va designar aquest dimecres els vuit senadors autonòmics que han de representar la Generalitat al Senat. A Convergència i Unió li pertoquen quatre senadors, el Partit dels Socialistes de Catalunya dos, i tant el Partit Popular de Catalunya com Iniciativa per Catalunya Verds han triat un senador cadascun. Entre els vuit nomenaments, destaquen els noms de Joan Saura i Alícia Sánchez-Camacho, que repeteix com a senadora.

 
 

Comentaris