De Gispert fa fora Betran de la junta de portaveus

El diputat de SI avisa a la presidenta del Parlament que si no rectifica aniran al TC

Nou conflicte relacionat amb el grup mix. Solidaritat Catalana per la Independència ha avisat a la Mesa del Parlament que "si impedeix l'accés" a la Junta de Portaveus d'Uriel Bertran com a portaveu del grup mixt i "impedeix l'exercici dels seus drets i obligacions" com a portaveu del grup mixt recorreran les decisions de la Mesa i de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, davant del Tribunal Constitucional.

Els problemes han començat aquest matí quan a la reunió de la Junta de Portaveus hi ha acudit dos parlamentaris de Solidaritat: Alfons López Tena, com a portaveu del subgrup de Solidaritat, i Uriel Bertran, com a portaveu del grup mixt. La Mesa ha comunicat a Bertran que no podia estar present a la reunió com a portaveu, ja que només hi pot haver un protaveu per grup. López Tena ha justificat la seva posició dient que tots els grups parlamentaris tenen l'obligació de nomenar a un portaveu i ha recordat que la passada setmana el grup mixt, on Solidaritat hi té majoria, va escollir que fos Uriel Bertran el portaveu.

En aquest context, ha criticat que la presidenta del Parlament "ha expulsat" al portaveu del grup mixt de la Junta de Portaveus i "ha al·legat que la Mesa no havia pres cap decisió". Tot i això, segons López Tena, la Mesa no ha de prendre cap decisió sobre nomenar els portaveus dels grups parlamentaris.

Bertran ha explicat que "hi ha un grup mixt i unes majories que nomenen portaveu i passa a tots els parlaments del món en funció de les minories i majories". De fet, donada la composició de 4 diputats de SI per 3 de C's, la votació que es va portar a terme la setmana passada dins del grup mixt sobre el portaveu només podia ser guanyada pels primers. "El problema no és amb Ciutadans, sinó amb la presidenta del Parlament i les majories de la Mesa del Parlament", ha destacat Bertran.

"Com subgrup tenim un representant a la Junta de Portaveus, però el grup mixt té l'obligació de nomenar uns portaveus", ha manifestat fent referència al reglament del Parlament."Si són incompetents i uns incapaços' i 'uns ignorants' no 'és el nostre problema", ha apuntat López Tena. En aquest context, ha citat l'article 21 del regalment que diu que "cada grup nomena els membres que l'han de representar incloent-hi perceptivament el portaveu o la portaveu". López Tena ha comparat l'actitud de la Mesa amb Bielorrússia i Egipte i fins i tot amb l'Assemblea Popular de la Xina si pren decisions en clandestinitat.

 
 

Comentaris