El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
David Madí deixa la política
  • CA

El secretari executiu de Comunicació i Estratègia de CDC i mà dreta d’Artur Mas, David Madí, ha comunicat avui formalment als membres de l’executiva del partit que deixa la política i torna a l’activitat privada, tal i com havia avançat el Singular Digital.

Madí, però, abans de retirar-se definitivament de la política a partir de gener acabarà el darrer encàrrec que ha rebut del futur president de la Generalitat: coordinar amb l’actual secretaria de l’executiu, la socialista Laia Bonet, el traspàs de poders.

El secretari de Comunicació i Estratègia de CDC ha explicat en roda de premsa que ha pres aquesta decisió després d’una “llarga reflexió personal” i ha destacat que marxa en un moment d’una “enorme satisfacció personal i política”. “Aquest és el meu partit, el meu projecte, el meu govern i el meu president, però ara hi participaré com a militant de base”, ha dit com a comiat després de paraules d’agraïment a Artur Mas i al partit.

Mas precisament avui ha mostrat una de les seves facetes més emotives en anunciar després de l’executiva aquesta notícia davant els periodistes, malgrat saber les intencions de Madí des de feia mesos. El futur president ha assegurat que la renuncia del seu “col•laborador més proper, valuós i més estimat” és “una pèrdua molt dolorosa”. Concretament ha dit d’ell que ha estat “un home brillant i valent” i ha destacat que deixa la política “amb un gran èxit” després de rebre cops.

Mà dreta de Mas

Madí va començar a col•laborar amb Artur Mas l’any 1996 com a cap de gabinet del llavors conseller d’Economia, i després va ser director de l’oficina del portaveu i secretari de Comunicació del Govern quan l’actual líder de CiU va ser nomenat conseller en cap del govern de Jordi Pujol.

El 2003 va dimitir d’aquest càrrec per la polèmica de les enquestes suposadament manipulades pel govern en les quals inflava la valoració i les expectatives de la federació. També el 2006 va ser protagonista d’una altra polèmica quan es va fer públic un informe de l’any 1993 en què s’analitzava quins periodistes eren afins a CiU. Ha estat el director de les tres campanyes electorals del líder convergent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa