El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Dastis insisteix als EUA que desactivaran l’1-O “aplicant la llei”
  • CA

 

El ministre d’Afers exteriors i de Cooperació, Alfonso Dastis, ha expressat aquest dimecres als Estats Units que el Govern vol “aconseguir desactivar” el procés sobiranista a Catalunya i el referèndum convocat l’1 d’octubre “aplicant la llei, el respecte al dret i promovent la concòrdia entre els catalans”.

 

Així ho ha explicat ell mateix en declaracions als periodistes a Nova York –difoses per la representació permanent espanyola davant l’ONU– abans de reunir-se amb el secretari general de l’ONU, Antonio Guterres, i després de participar, al matí, en un acte del centre d’estudis Council on Foreign Relations.

 

Segons ha explicat, li han preguntat com veia la situació a Catalunya i ell ha respost que creu que “no hi haurà referèndum”. Ha dit que li sembla que és “una iniciativa que no porta enlloc, que margina a la meitat dels catalans i que no té en compte les repercussions que una eventual votació podria desencadenar”.

 

Així, ha relatat que ell ha “reafirmat la voluntat del Govern d’aconseguir desactivar aquesta situació a Catalunya, que no porta a cap lloc, aplicant la llei i el respecte al Dret i promovent la concòrdia entre els catalans”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa