El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Dastis aposta per una sortida “negociada, democràtica i pacífica” a la crisi de Veneçuela
  • CA

 

El ministre espanyol d’Afers Exteriors, Alfonso Dastis, ha afirmat aquest dilluns que “la sortida a la crisi que viu Veneçuela ha de ser negociada, democràtica i pacífica“. “Aquesta és la via que encoratgem a prendre”, ha dit el ministre espanyol a la seva arribada a la reunió dels ministres d’Afers Exteriors al Consell Europeu. Dastis també ha encoratjat les parts perquè “seguin a negociar” i ha reiterat el suport d’Espanya i la UE a la via “de la negociació i la democràcia“. El ministre espanyol d’Afers Exteriors, però, no ha fet cap valoració sobre la celebració del referèndum a Veneçuela, convocat sense tenir l’aval ni del govern ni de la constitució. 

 

“S’ha d’encoratjar les parts perquè seguin a negociar i trobin un acord nacional que possibiliti complir les previsions electorals i que hi hagi eleccions lliures“, ha defensat el ministre espanyol d’Afers Exteriors. A més, Dastis ha reiterat el seu suport a l’Assemblea Nacional veneçolana i s’ha oposat a la formació de l’Assemblea constituent.

Dastis considera que aquesta iniciativa, proposada pel president veneçolà, Nicolás Maduro, contra la que protesta l’oposició, “no és el futur”. “Nosaltres donem suport a l’assemblea ordinària. És d’allà d’on ha de sortir la solució”, ha dit. Segons Dastis, “el futur és complir la constitució que van recolzar els veneçolans en el seu moment”.

Davant la crisi social i política que viu Veneçuela, el ministre espanyol d’Afers Exteriors ha reconegut que segueixen “constantment” la situació que viu el país. Tanmateix, ha dit que “s’ha de privilegiar l’enfocament regional”. Dastis ha confirmat que estan “en contacte amb els països veïns i amb els diferents actors regionals”, per tal “d’ajudar a que es produeixi una sortida negociada i democràtica”.

Dastis també ha lamentat “les víctimes que s’han anat produint” a causa de la situació política i social del país. Preguntat per la dona que ha mort durant la celebració del referèndum, Dastis ha recordat que “no és la primera víctima”, però que espera que “sigui l’última”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa