Dante Fachin: "No sé si algú m'avalaria per entrar a la CUP"

L'exlíder de Podem s'encomana a una altra estratègia

 

 

 

"No sé si algú m'avalaria per entrar a la CUP". Aquesta fou la resposta, amb un punt d'ironia, del líder de Som Alternativa i exlíder de Podem, Albano Dante Fachin, a la pregunta si entraria a militar a la CUP, com a formació anticapitalista i independentista. En un debat sobre la presència del franquisme a l'Estat espanyol celebrat aquest dilluns a la Universitat Catalana d'Estiu, a Prada (El Conflent). 

 

 

La resposta però, només era introductòria. Dante Fachin va recordar com exemple del seu posicionament polític la seva participació en debats mediàtics en defensa del Primer d'Octubre. "El que els hi feia esclatar el cervell a les televisions espanyoles era quan els hi deia que no era independentista i defensava l'1-O, els molestava sobiranament, els trencava el relat!", va assenyalar. 

 

 

"Jo podria militar a la CUP i la CUP guanyaria un militant més, però la idea d'examplar la base no és convertir independentistes, sinó que hi ha mlta gent que pel sigui no pot sentir-se identificada amb aquell objectiu polític, però que tot i no sentir-se identificada, comparteix prou coses per fer allò que s'ha de fer si algun dia es vol aconseguir aquell objectiu polític", va defensar.  "És a dir", va continuar, "l'1-O desenes de milers de persones van votar que no, algú por imaginar que aquesta gent no és imprescindible per fer la República?". "És gent que va prendre riscos i que acceptava els resultats", és necessari articular aquestes persones", va afegir. 

 

 

"No sé si hi haurien dues persones que m'avalessin per entrar a la CUP", va reblar per erigir-se com un treballador polític que busca representar els defensors del procés sobiranista, però, en canvi defensen el 'no'. 

 

 
 

Comentaris