El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Dante Fachin: “A Podem molta gent no està disposada que el PP li digui que no pot votar”
  • CA

 

El secretari general de Podem considera que el referèndum del pròxim 1 d’octubre “no és el referèndum que nosaltres voldríem” però que cal que la gent es mobilitzi actívament anant a votar. Albano-Dante Fachin ha assegurat als micròfons de RAC1, al programa Via Lliure, que les discrepàncies amb la direcció general del partit a Madrid i amb el seu líder, Pablo Iglesias, són naturals: “Hi ha una discrepància amb Pablo Iglesias però això convida al debat, és normal”.

 

Pel que fa al posicionament de Podem de cara a l’1 d’octubre, Dante Fachin ha insistit que “Catalunya ha de ser el motor del canvi”, malgrat que el seu partit no defensi la construcció d’un Estat propi sinó la d’un estat plurinacional. Per això ha explicat que una immensa majoria dels cercles han acordat que cal votar el pròxim 1 d’octubre: “A Podem hi ha molta gent que votarà que no però que no està disposada a aquest PP li digui que no pot votar”, ha afegit.

El secretari general de Podem ha deixat clar que en cap cas faran campanya pel sí: “Del que es tracta és de que vagi a votar moltíssima gent, i sinó es pot votar, que moltíssima gent posi sobre la taula que això és intolerable”. I en aquest sentit ha afegit que “si l’1-O no hi ha urnes el PP haurà exercit un poder que creiem que no s’ha d’exercir. Ens haurem de mobilitzar”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa