La cúpula dels Mossos es reuneix per analitzar les actuacions des de la sentència de l'1-O

El cos seguirà els protocols interns de revisió d'actuacions "sense caure en la urgència"

El comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, s'ha reunit aquest dijous amb els comandaments del cos per analitzar les actuacions policials des del 14 d'octubre, quan es va publicar la sentència del judici a l'1-O, han indicat a Europa Press fonts coneixedores.

Segons ha publicat 'La Vanguardia', la prefectura de la policia catalana va acordar dimarts celebrar aquesta reunió amb una trentena d'alts càrrecs després de les crítiques de sectors polítics i socials "que sostenen que l'actuació dels agents durant els aldarulls va sobrepassar els protocols establerts".

La reunió ha tingut lloc al complex central dels Mossos a Sabadell i no s'han abordat casos concrets, però s'ha comentat que es revisaran totes les actuacions "des de la temprança, amb criteris justos i de rigor".

Les mateixes fonts han explicat que l'anàlisi de les actuacions s'ha fet des d'una perspectiva "operativa, social i institucional".

També afirmen que el cos seguirà els protocols interns de revisió d'actuacions "sense caure en la urgència" ni precipitar-se.

Una vegada s'hagin revisat les actuacions dels últims dies, el cos haurà d'estudiar com fer públiques les possibles sancions que pugui haver-hi, respectant la privadesa dels agents.

 

Sallent va enviar dimecres una carta a tots els agents en la qual va destacar la professionalitat del cos durant els aldarulls en les protestes per la sentència de l'1-O i va afirmar que les accions de Mossos "no sempre han estat enteses ni compartides per tots, però s'han fet amb la mateixa professionalitat de sempre".

També va indicar que l'ús de la força que va dur a terme la policia exigeix una gran responsabilitat perquè suposa actuar sobre la integritat física dels ciutadans, a qui han de protegir, i va considerar que els Mossos han exercit aquesta responsabilitat en circumstàncies en les quals els agents han estat "objecte d'accions de gran violència".

En la seva carta, Sallent va assegurar que els Mossos són un cos policial orientat a la ciutadania, "una policia de profundes conviccions democràtiques que òbviament hauria preferit que centenars de persones no haguessin resultat ferides", i va avisar que les protestes continuaran i no han de descartar noves accions violentes.

 

Comentaris (13)
Vanjança Catalana Fa 3 mesos
El que han de fer és plegar. No ens fem il.lusions, hi ha uns quants catalans de trajectòria suposadament catalana/ista que juguen a favor de l'Estat espanyol: per por o per convicció. No ens enganyem, tota lluita d'alliberament nacional té un component de guerra civil en la colònia que es vol alliberar. Mentre lluitem contra Espanya no hem d'oblidar de fer net d'aquells que ens ataquen per l'esquena.
2019 Fa 3 mesos
ya que pedis respetosalid i pedid perdon por las malas maneras que habeis pegado a la gente i le habeis sacado un ojo salid a pedir disculpas i los que lo han hecho mal que vayan a la carcel por rebelarse a las reglas
BRIMO NAZIS Fa 3 mesos
Ja son aixì de serie, no cal que ningù esl mani, ho porten al ADN, SON MERCENARIS NAZIS ESPAÑOLES.
BRIMO NO Fa 3 mesos
Si creeis que la sentencia es injusta ir al Tribunal internacional. Una sentencia nunca es violenta. Que vengan autoridades internacionales a ver si sois un pueblo maltratado. Si no confíais en esas autoridades, independizaros del mundo , y sed pobres. Pero para ello no es suficiente con un 50% de votos.... La policía, los militares son gente violenta en Cataluña y en cualquier sitio. Si vas con motosierras ,cuchillos, que esperáis? Podrían haber sacado más efectivos...no lo hicieron.
La catetada indepe cabreada y llorosa... Fa 3 mesos
La policia hace lo que le manda el Govern. Y la catetada también. Así que unos van a montar el pollo y los otros para desmontarlo. A continuación sale la superioridad a decir que le llena de orgullo y satisfacción el pollo pacífico y ejemplar. Solución: disfrutad de lo votado, y de vuestros simbólicos pollos. En silencio, si no es mucho pedir.
joan Fa 3 mesos
El que teniu que fer es estar al costat del poble, no dels feixistes d'Españistan, com heu fet aquets dies, els de la Brimo i d'altres, els hi cal una depuracio, gairebe tots son ex-GC i PN., infiltrats, per guanyar mes diners i estomacar a la pobre gent, dimissio Buch
Pauline Fa 3 mesos
Vergonya, fàstic, ... tot això provoquen. Buch and company inqualificables
Quins ous: Fa 3 mesos
" l'ús de la força que va dur a terme la policia exigeix una gran responsabilitat perquè suposa actuar sobre la integritat física dels ciutadans, a qui han de protegir" : La vostra responsabilitat hi és, ens heu pegat senzillament, sense vosaltres ni els nacionals ningu hagués pres mal. No ens protegiu de res. Una cosa no entenc: Si els mossos (Buch) obeeixen ordres de Madrid directament, per què en Torra no ho denuncia? Si no obeeixen a Madrid, aleshores per què cony ens peguen?
Doncs esmoleu ben bé les eines Fa 3 mesos
i decapiteu -si pot ser literalment- tots els criminals de la BRIMO implicats en actes salvatges. Esteu tardant!
Angelblau Fa 3 mesos
Buch dimisió immediata
Colla d'hipòcrites !!! Fa 3 mesos
L'anàlisi ja us el faig jo. Els Mossos d'Esquadra en comptes de defensar a la ciutadania de Catalunya de les agressions que ha patit i continua patint per part de la PN espanyola, ha fet tot el contrari; agredir, humiliar i col.laborar amb l'enemic. No us mereixeu la senyera que porteu.
Joan de Sant Andreu Fa 3 mesos
Dons la problemàtica és prou urgent per posar hi remei. El rebuig a la sentencia continuarà sense violència nostre, no se si ho faran igual les forces policials .Ara bè, no poseu urgència perquè no penseu fer rés. En tot cas, premis. Heu fet tard. Jo no vull que amb els meus impostos es pagui a gent que només serveix per atonyinar als meus veïns i a la nostra juventut. Disolució Brimo, Arro i dimisió del sr, Buch.
fideli Fa 3 mesos
algú ha ordenat a la brimo que siguin uns fillsdeputa
Marti Fa 3 mesos
No están ordenats, si omples de fillsdeputa...et queda un cos de fillsdeputa