El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La cúpula dels Mossos celebra la patrona de la Guàrdia Civil amb el fiscal Zaragoza
  • CA

Festa patronal, Nostra Senyora del Pilar, de la Guàrdia Civil. Comandància de l’institut armat a Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat), just a 70 metres de l’Institut IES El Palau, on la fiscalia va acusar els docents de delictes d’odi arran d’una denúncia d’algun efectiu del cos. Una celebració que aquest migdia ha unit la cúpula dels cossos policials, la d’Interior de la Generalitat, llevat del conseller Miquel Buch, el fiscal de sala del Tribunal Suprem i fuet del cas del procés Javier Zaragoza, i la vídua del jutge José Antonio Ramírez Súñer, l’instructor judicial contra el referèndum que ha estat condecorat a títol pòstum. 

 

 

La celebració s’ha encetat amb certa impuntualitat. L’espera s’ha fet més curta perquè algú ha posat a tot volum la Imperial March de la Banda Sonora Original d’Star Wars. Cosa que ha animat a la banda de la Capitania de Barcelona a seguir alguns acords de vent. La cerimònia no s’ha sortit del guió original d’aquests actes marcials. Lliurament de medalles, parlaments i contactes entre els comandaments policials i polítics. Això sobretot: mostrar bon rotllo entre policies després de l’atzucat del Primer d’Octubre i en els dies previs a la sentència del Suprem. 

 

Així han compartit primera fila, el director general de la Guàrdia Civil, Félix Azón; el cap del cos a Catalunya, Pedro Garrido; el secretari general d’Interior, Brauli Duart; el director general de la Policia, Pere Ferrer; el cap dels Mossos, Eduard Sallent;  el comissari Ferran López, i el Fiscal de Sala del Suprem, Javier Zaragoza, com a convidat il·lustre. Entre les autoritats polítiques, la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera; el diputat del PSOE, José Zaragoza; la diputada del PP, Cayetana Álvarez de Toledo; el diputat de Vox, Ignacio Garriga; l’eurodiputat de Vox i exadvocat de l’Estat que va perseguir la consulta d’Arenys, Jorge Boixadé, així com el portaveu d’Interior de Ciutadans, Jean Castel.

 

Han destacat entre els condecorats, un reconeixement a títol pòstum, al titular del Jutjat 13 de Barcelona, José Antonio Serrano Súñer, que va instruir la causa contra el procés. Ha recollit la Creu del Cos en categoria de plata, la seva vídua entre sentits aplaudiments i una alocució del cap de la Guàrdia Civil que l’ha lloat pel seu servei a la “justícia i a Espanya”. També ha estat condecorada la secretària judicial del mateix jutjat, Montserrat del Toro, encarregada de l’escorcoll del 20S a la seu d’Economia. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa