El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La cúpula dels Mossos abandona la festa de la Guàrdia Civil en sentir-se “ofesa”
  • CA

Mala maror de nou entre els Mossos i la Guàrdia Civil. Aquest migdia tota la cúpula d’Interior, llevat del conseller, i la prefectura dels Mossos han participat en l’acte patronal, El Pilar, de l’institut armat espanyol a la comandància del cos a Catalunya, a Sant Andreu de la Barca. Però just en acabar el darrer parlament de la jornada, el secretari general, Brauli Duart, el director general de la policia, Pere Ferrer, i el cap del cos, Eugeni Sallent, han abandonat l’acte. 

Fonts d’Interior detallen a El Món que han abandonat l’acte “ofesos i en protesta amb el discurs del director general del cos, Fèlix Azón, especialment les referències al major Josep Lluís Trapero i la intendent Teresa Laplana que han intepretat de les seves paraules”. En aquest sentit, des d’Interior mostren el seu rebuig a les acusacions a la policia catalana d’evitar la col·laboració amb les altres forces i cossos de l’Estat durant el referèndum del Primer d’Octubre.

Al capdavall, segons la versió d’Interior, entenen que els discursos han menyspreat el cos dels Mossos en centrar l’operatiu per evitar el referèndum del Primer d’Octubre en els cossos i forces de seguretat de l’Estat i no en la policia catalana. Alguns dels comissaris consultats asseguren que han marxat perquè tenien un “dinar”. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa