El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP votarà en contra de la pròrroga de l’estat d’alarma que es debatrà al Congrés
  • CA

La CUP votarà en contra de la pròrroga de l’estat de l’alarma que es debatrà aquest dijous al Congrés i no donarà suport als decrets laborals i econòmics del govern espanyol. En un comunicat, l’organització ha apuntat que les mesures aprovades els darrers dies han estat “insuficients” i “equivocades” per prioritzar els beneficis de les televisions privades, empreses energètiques o entitats financeres per davant de les classes populars. La CUP ha apostat per sortir de la crisi derivada de la Covid-19 de forma “conjunta” prioritzant les classes populars dels pobles de l’Estat per sobre dels mercats i els interessos econòmics. Finalment han dit que els pactes de la Moncloa recorden a un temps basat en l'”atropellament dels pobles”.

L’organització ha dit que cal afrontar la situació a partir del “consens” en “drets socials, econòmics i polítics fonamentats en els pobles i treballadors de l’Estat“. Pel que fa als decrets en matèria laboral, han criticat el permís retribuït recuperable, en considerar que torna a posar el pes de la crisi sobre la classe treballadora perquè haurà de recuperar les hores.

Han titllat de “preocupant” el fet de considerar els acomiadaments improcedents però no nuls, la gestió de la població migrada en situació administrativa irregular o amb el permís a punt d’expirar i la manca de mesures per fer efectiva la Renda Bàsica Universal. Finalment, la CUP ha criticat mesures com el traspàs de 15 MEUR a les televisions perquè puguin mantenir beneficis “en cas que baixin els nivells d’audiència i els contractes publicitaris”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa