El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP vol anar “més enllà” i votar una resolució contra la JEC
  • CA

La CUP ha expressat aquest dissabte que el ple convocat d’urgència per Quim Torra després de la seva inhabilitació hauria d’anar “més enllà” que la simple compareixença del president de la Generalitat i servir per sotmetre a votació una proposta de resolució que blindés el cap de l’Executiu català. El diputat cupaire Vidal Aragonès ha explicat que confien que els diferents grups parlamentaris independentistes i també els Comuns haurien de poder treballar de manera conjunta una proposta de text que serveixi per posar negre sobre blanc el rebuig a la resolució de la Junta Electoral Central (JEC) i a la seva intervenció “absolutament antidemocràtica”.

Els cupaires han explicat que la seva posició és de plena solidaritat amb el president de la Generalitat, però que no es tracta en cap cas d’un suport al Govern, l’actuació del qual han estat criticant perquè consideren que la legislatura “està morta”. Amb tot, però, els cupaires creuen que s’ha de plantar cara a una operació “repressiva” de l’Estat espanyol que s’emmarca dins d’una “causa general contra l’independentisme”.

La CUP no s’ha mostrat sorpresa per la decisió de la JEC perquè ho veu un exemple més del comportament de la “naturalesa” de l’Estat espanyol en contra de “la voluntat popular”. Aragonès ha remarcat que cal “iniciativa política” per desenvolupar “una proposta mobilitzadora” que pugui fer front a la “repressió”. El portaveu cupaire ha defensat també l’autodeterminació i el desenvolupament també de polítiques que resolguin “els problemes del dia a dia” tant d’independentistes com dels no independentistes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa