El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP retreu a JxCat i ERC que apostin per l'”encaix amb l’Estat”
  • CA

La diputada de la CUP Maria Sirvent ha assegurat aquest dimarts que JxCat i ERC busquen l'”encaix” entre Catalunya i l’Estat i l’estabilitat institucional en lloc de reivindicar l’exercici del dret a l’autodeterminació. En roda de premsa al Parlament després de la reunió per la investidura entre PSOE i ERC i que JxCat hagi retirat la moció sobre l’autodeterminació del ple per “facilitar” la negociació amb els socialistes, Sirvent ha dit que la situació del país és “greu” i que qualsevol intent de JxCat i ERC de rebaixar la tensió “portarà a una situació absolutament contrària”. La CUP ha insistit en la mobilització al carrer i al poder popular per forçar una taula de mediació internacional que faci reconèixer el dret a l’autodeterminació.

Sirvent ha denunciat que JxCat i ERC busquin l’estabilitat institucional en diverses administracions “entrelligades” i ha dit que això respon a “interessos partidistes”. La cupaire ha constatat que tant els republicans com els postconvergents “busquen l’estabilitat definitiva del règim del 78”.

Pel que fa a la convocatòria de Tsunami Democràtic a una concentració “massiva” als afores del Camp Nou la tarda del Barça-Madrid, la CUP ha aplaudit la iniciativa en ser una fórmula “d’autorganització popular”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa