La CUP rebutja participar a la taula de partits convocada per Torra

Els anticapitalistes diuen que no hi aniran perquè "no s'hi pot parlar de tot"

La diputada de la CUP Natàlia Sánchez ha anunciat aquest dimarts que la formació anticapitalista no participarà a la reunió de la taula de partits que el president de la Generalitat, Quim Torra, ha convocat pel proper divendres. Sánchez ha dit que la CUP es nega a participar-hi “perquè és una taula on no es pot parlar de tot, per dir-ho clarament”. Mantenir-s’hi fora, ha subratllat, serà “una eina per recordar que el diàleg veritable ha de ser un punt de partida molt bàsic de reconeixement de drets” com el de l’autodeterminació.

Sánchez ha recordat que la taula de partits catalans “sorgeix d’una proposta que va fer el PSC” instant el Govern. La CUP ja no va participar en la primera reunió perquè entén que amb la presència del PSC es “nega el dret a l’autodeterminació”. “És un espai en què la CUP hi té poc a aportar i alimenta la idea d’un diàleg fals”, ha afegit.

 

La CUP té poques expectatives dipositades en aquest mecanismes perquè no veuen que en puguin sorgir “propostes de resolució” del conflicte actual.

Els cupaires també tenen moltes reserves pel que fa a la taula de negociació entre governs. “Tenim cap esperança que el diàleg entre els dos governs pugui ser la clau de volta per resoldre el conflicte”. La CUP creu que no s’han de donar “expectatives falses” sobre una taula on hi ha actors que no reconeixen el dret a l’autodeterminació i que no defensen la llibertat dels presos polítics. “No pot existir un diàleg veritable sense igualtat de condicions”, ha afegit.

 

Comentaris