La CUP rebutja participar a la taula de partits convocada per Torra

Els anticapitalistes diuen que no hi aniran perquè "no s'hi pot parlar de tot"

La diputada de la CUP Natàlia Sánchez ha anunciat aquest dimarts que la formació anticapitalista no participarà a la reunió de la taula de partits que el president de la Generalitat, Quim Torra, ha convocat pel proper divendres. Sánchez ha dit que la CUP es nega a participar-hi “perquè és una taula on no es pot parlar de tot, per dir-ho clarament”. Mantenir-s’hi fora, ha subratllat, serà “una eina per recordar que el diàleg veritable ha de ser un punt de partida molt bàsic de reconeixement de drets” com el de l’autodeterminació.

Sánchez ha recordat que la taula de partits catalans “sorgeix d’una proposta que va fer el PSC” instant el Govern. La CUP ja no va participar en la primera reunió perquè entén que amb la presència del PSC es “nega el dret a l’autodeterminació”. “És un espai en què la CUP hi té poc a aportar i alimenta la idea d’un diàleg fals”, ha afegit.

 

La CUP té poques expectatives dipositades en aquest mecanismes perquè no veuen que en puguin sorgir “propostes de resolució” del conflicte actual.

Els cupaires també tenen moltes reserves pel que fa a la taula de negociació entre governs. “Tenim cap esperança que el diàleg entre els dos governs pugui ser la clau de volta per resoldre el conflicte”. La CUP creu que no s’han de donar “expectatives falses” sobre una taula on hi ha actors que no reconeixen el dret a l’autodeterminació i que no defensen la llibertat dels presos polítics. “No pot existir un diàleg veritable sense igualtat de condicions”, ha afegit.

 

Comentaris (8)
Ramon Fa 3 dies
Perdó, m'havia deixat l'ERC anterior a la marxa de Colom i Rahola. Amb aquella ERC també s'hi acarnissaven els sociates, els ecopastanagues, Espanya. Senyal que també eren bona opció de vot.
Ramon Fa 3 dies
Que a qui votar? Doncs per regla general sol convenir votar aquells partits envers els quals Espanya s'hi acarnissa. O sigui Convergència, el Partit per la Independència, Reagrupament, Solidaritat, Junts per Catalunya, l'ANC, és a dir qualsevol nacionalisme català transversal. Tant de bo que aviat s'acarnissin amb el FNC. Serà senyal que té perspectives a l'alça.
Ramon Fa 3 dies
Partits com la CUP, una de dues. O bé no tenen cap referent en tot el món mundial de qualsevol època en el que puguin emmirallar-se, cap que ens puguin posar d'exemple de per on anirien els trets si mai governen i per tant és del tot absurd i irresponsable votar-los, o bé sí que en tenen, de models, i llavors pitjor encara perquè ja ens imaginem quin monstruós horror són i ja entenem perquè no gosen ni dir-los.
RamonC Fa 3 dies
Buenoooo, els cupaires, com sempre... Xicots/as de la cup: aneu a la reunió, si veieu que no es pot parlar de tot, foteu el camp, pero no presuposeu coses que no teniu segures. Una mica mes de serietat...
Jo crec Fa 4 dies
que la CUP no ha de perdre el temps amb les tonteries dels catalans. Un parell de "birres" mentre els altres ho intenten. Lo demes son tonteries, eh nois? No us votare mai mes.
ganxó Fa 4 dies
Vosaltres, senyors de la CUP, heu nascut per tocar allò que no sona al igual que Cs i PP (no dic que sigueu iguals, dic al igual) Sempre mirant els toros desde la barrera i quan és l'hora , com els estruços. És una llàstima aquesta vostra actitud. Tant de bo hi assistissiu, exposar els vostres raonaments , cagar-se en la mare que va parir algú si convé, però a la vegada fer pinya, fer poble, i quan es cridi independencia, que sigui per que els vostres plantejaments també es pugui dir q
A quí votar? Fa 4 dies
Primer vaig deixar de votar la Cup per que no feien pinya sino el contrari. Després vaig deixar de votar erc per el mateix. Després vaig votar jxcat per que son l'únic partit transverssal fins ara, per que si hi deixen entrar al pdcat, ja no els podré votar. Ara mateix els partits sou el frè al moviment independentista. Només feu càlculs gallinacis. Sou l'últim escull i el més dur de rosegar per assolir la independència. No dubteu que ho farem a pesar de vosaltres.
Ramon Fa 4 dies
No hauríem de votar MAI res que Espanya pugui desitjar-ho ni que sigui com a mal menor.