La CUP s'avé a un pacte d'independentistes i comuns per defensar drets socials

Accepta un acord sempre i quan no sigui "de plató o de campanya" i lluiti per la "sobirania popular"

La proposta de JxCat d'un pacte d'unitat independentista sedueix, en part, la CUP. Els anticapitalistes veuen l'acord i pugen l'aposta, posant sobre la taula els comuns i la defensa dels drets socials. La cap de llista al Congrés per Barcelona, Mireia Vehí, ha interpel·lat Laura Borràs per contestar que estan disposats a forjar una unitat independentista amb els comuns, sempre i quan prioritzi la defensa de drets socials i l'autodeterminació. "No hi pot haver unitat si es retallen drets", ha avisat Vehí. Aquest acord, a més, ha de pivotar sobre la defensa de la "sobirania popular", segons Vehí.

Sobre la unitat independentista, els cupaires s'hi han posicionat a favor, però no si és una unitat "de plató o de campanya" –amb referència al fet que Borràs posés sobre la taula la proposta de pacte al debat a vuit a TV3–. El número quatre per Barcelona, Aleix Auber, també ha advertit als assistents a l'acte, celebrat al barri de Sant Antoni, a Barcelona: "Que no us venguin la moto, no existeixen possibilitats reals de reformar l'Estat".

Al final de l'acte membres de la CUP han mostrat cartells amb els noms dels presos polítics | Jordi Borràs

Al final de l'acte membres de la CUP han mostrat cartells amb els noms dels presos polítics | Jordi Borràs

Malgrat això, els cupaires han dirigit crítiques tant a JxCat com a ERC, a qui pretenen prendre vots per aconseguir entrar al Congrés. Als republicans Vehí els ha recordat la foto del vicepresident econòmic, Pere Aragonès, a un casament amb l'expresident José Luis Rodríguez Zapatero i Florentino Pérez. A més, el cap de llista per Girona, Non Casadevall, ha instat Gabriel Rufián a "no donar lliçons" a la CUP després que el cap de llista republicà per Barcelona critiqués el lema d'"ingovernables" dels anticapitalistes. Vehí s'ha dirigit a ERC per recordar que ells no van a "casaments amb representants de l'Ibex 35". 

 

Vehí també ha plantejat que les eleccions d'aquest diumenge siguin un "plebiscit del règim". Aquest "règim del 78" ha estat el blanc dels atacs més durs: "El règim ens vol a les cunetes". El número 2 per Barcelona, Albert Botran, ha advertit que el règim està en crisi i que vol "morir mossegant". En aquest sentit, els representants de la CUP han reconegut que senten "por". "Però tinc males notícies per als partits del règim: no ens rendirem", ha assegurat Botran.

"A l'amo se'l combat" o "caminem cap al cor de la bèstia" han estat algunes de les proclames per posar de manifest la posició de la CUP de cara a diumenge. Així, la proposta de bloqueig i d'enfrontament amb l'Estat ha estat l'eix central del míting. Botran ha donat suport a la "revolta democràtica" que estan vivint els carrers catalans arran de la sentència del Procés.  

 

Comentaris (10)
Demà Fa 2 mesos
El màxim unionisme que s'hauria de votar a Catalunya és el dels comuns. Si em sentís espanyola votaria per ells, però sóc i em sento catalana. Sort demà! Fora unionistes .
Aclariment Fa 2 mesos
Els vots a la Cup comptaran com a vots indepes. No els volgueu disfressar. No abaratiu la intenció. Poca conya pq els de la presó ja veurem qui els treu
jope Fa 2 mesos
Defensar drets socials dins d'un estat totalitari? Potser que primer ens desfem de l'estat totalitari, no? Les campanyes sempre vos delaten que encara sou règim del 78
GAVANENC Fa 2 mesos
O sigui, la proposta que fan desde JuntsxCat els hi diuen que no, i ara surten amb un acord ajuntant els comuns que no son independentistes ???? Qui os entengui, que os compri !!!!!
Rosa Fa 2 mesos
Que hi pintaríen els Comuns amb un grup ùnic independentista al congrés????I sabent que no ho acceptaràn... Qui proposa aquesta merda és que NO vol la Independéncia de debó. Vergonya.
EldeGràcia Fa 2 mesos
Ah, però no anàveu a bloquejar?
cge Fa 2 mesos
els qui pensan que votan CUP voten independencia, van ben errats, ells com esquerra no es la prioritat, i si no ets independents com vols fer polítiques socials?
Ramon Fa 2 mesos
L'independentisme, com el nacionalisme o simplement el catalanisme no ha de ser d'esquerres. Ni tampoc de dretes, és clar, però aquest segon perill ara com ara no existeix.
Max Fa 2 mesos
M'ho ensumava. Fan bé de dir-ho: tenia bastant clar que no els havia de votar, ara ho tinc claríssim !
gerard de sarria Fa 2 mesos
I la lluita antifeixista. Vaja...el toco motxo de sempre per agafar una via alternativa a la independencia. La CUP la nova ERC...ERc la nova CiU...com sempre...a no ser que els hi fotem botifarra