La CUP veu imprescindible "una aliança antifeixista a institucions i carrers"

Mireia Vehí carrega contra "la dreta i la ultra-ultradreta" perquè "no suporten la pluralitat, la intel·ligència i la dissidència"

La CUP ha assegurat que és "imprescindible" articular "una aliança antifeixista a les institucions i als carrers" davant "l'agressivitat de la dreta i la ultra-ultradreta" que creuen que s'ha demostrat als debats de la investidura de Pedro Sánchez. La diputada Mireia Vehí ha recordat que compartiran el sentit de vot negatiu precisament amb aquestes formacions, però ha remarcat que és per raons "diametralment oposades": "Tenen un problema amb la democràcia, insulten i utilitzen les víctimes de forma partidista i es refugien en tribunals, no suporten la pluralitat, la intel·ligència ni la dissidència", ha sentenciat Vehí.

Vehí, que ha lamentat que a Europa "vénen temps foscos", ha assegurat que tot i l'auge de l'extrema dreta aquesta legislatura pretenen que els ciutadans els vegin a ells com una "alternativa" perquè "tenen memòria". En aquest sentit, la diputada cupaire ha reivindicat figures antifeixistes com Guillem Agulló, Aurora Picornell o les Tretze Roses i ha destacat que "l'independentisme és antifeixista". "Cada dia més es veu que l'amnistia i l'autodeterminació són imprescindibles en el 'no passaran'", ha conclòs".

 
 

Comentaris