El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP veu un “frau” en l’avançament de diners públics pels terrenys de Hard Rock
  • CA

La CUP i CatECP han carregat aquest dilluns contra el Govern per les condicions previstes en l’operació de compravenda dels terrenys on s’ha d’ubicar el projecte Hard Rock a la Costa Daurada. Els anticapitalistes qualifiquen de “frau” que la Generalitat avanci el 80% dels diners per comprar els terrenys que són propietat de la Caixa i alerten que la multinacional es reserva durant deu anys l’opció de vendre l’espai i que, donat el cas, la Generalitat l’hauria de recomprar. La formació veu un “escàndol” que el Govern “posi tots els esforços en salvar els mobles a la Caixa, arribant a transformar la Generalitat en promotora immobiliària i en creditora”. La CUP insisteix que és “un projecte innecessari i inviable que malmet el territori”.

Per la seva banda, l’executiva dels Comuns del Camp de Tarragona ha denunciat que el Govern “va mentir” al Parlament quan va dir que el projecte de Hard Rock no tindria cap cost per als catalans i catalanes. “Catalunya en Comú, a través del nostre grup parlamentari, ha preguntat en diverses ocasions al Govern sobre el cost públic d’aquest projecte i la resposta sempre ha estat la mateixa, que no tindria cap cost per a la Generalitat”, s’ha queixat el partit.

Els comuns han criticat que el Govern “mai” tingui pressupost per a Educació o Sanitat, però que “en projectes privats per convertir Catalunya en un casino no tenen cap mena de problema en trobar els diners”. La formació ha reiterat que és un projecte insostenible socialment i ambiental, i ha criticat que el Govern aposti per un model de turisme basat “en el joc i l’agressió a l’entorn rural”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa