La CUP diu 'no' al PSOE i li recorda la situació "dura i injusta" dels CDR empresonats

Botran i Vehí recorden que els socialistes no es plantegen en cap cas parlar d'autodeterminació

La CUP ha traslladat aquest dimarts al PSOE el seu 'no' a la investidura de Pedro Sánchez. Ha estat en el transcurs de la reunió que els diputats Mireia Vehí i Albert Botran han mantingut amb la portaveu socialista, Adriana Lastra, i el secretari general del Grup Socialista, Rafael Simancas, en el marc de les trobades dels socialistes amb tots els partits. Segons han explicat en roda de premsa, els membres de la CUP han recordat al PSOE que "la repressió no és la solució a un conflicte polític" i han destacat la "situació particularment dura i injusta" que viuen els detinguts dels CDR imputats per "un delicte de terrorisme que és una construcció judicial i mediàtica".

Segons Botran, ha estat una reunió "cordial" però on s'ha evidenciat el "desacord de fons" pel fet que els socialistes no es plantegen l'exercici de l'autodeterminació per a la resolució del conflicte, quan "és el que vol la majoria de la societat catalana" i és el que "donaria una sortida satisfactòria perquè donaria veu als partidaris del sí i del no". Per això la CUP "es manté a la negativa a donar suport a un govern que no admet la base del conflicte polític que és que els catalans puguem decidir el nostre futur".

 

Mireia Vehí ha afirmat que la CUP també ha "constatat que no hi ha voluntat de dur a terme mesures estructurals" sobre drets perquè el PSOE "no s'està disposat a adoptar cap mesura sobre deute, modificar l'article 135 de la Constitució o derogar la reforma laboral". També ha traslladat al PSOE la preocupació per la "normalització democràtica de l'extrema dreta" i ha apuntat que ha regalat als representants del PSOE el libre 'Como perder un país" de la periodista turca Ece Temelkuran, que parla de com es configura un règim dictatorial "perquè pot ser una fotografia interessant del nacialisme espanyol portat a l'extrem".

 

Comentaris