El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP diu que la mobilització contra la sentència “desborda el sobiranisme autonòmic”
  • CA

El diputat de la CUP Carles Riera ha dit que les mobilitzacions contra la sentència “estan desbordant el sobiranisme autonòmic i el govern en funcions de l’Estat”. El cupaire ha afirmat que els protagonistes dels aldarulls són joves “sense present ni futur ni en el sistema ni en el règim del 78” i ha mostrar “l’alegria i suport per totes les manifestacions” que es produeixen al país perquè “és una lluita pels drets i llibertats de tots, siguin independentistes o no”.

Riera ha manifestat que els que surten al carrer són joves que volen “guanyar-se un futur de dignitat, de drets socials, civils i polítics, que avui no és possible en el marc del règim”.

Els cuparies denuncien que el Govern ha treballat “colze a colze” amb “les forces d’ocupació” per reprimir les protestes i això ha posat en evidència que “el Govern efectiu s’ha demostrat un fracàs absolut per implementar la república i també en allò que pretenia de preservar l’autonomia, és un ens buit de sobirania, gestor d’engrunes”.

El “tancament de files” amb els Mossos en les protestes, ha advertit Riera, “marca un punt de difícil retorn en relació al Govern i el moviment d’autodetermianció”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa