El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP denuncia que els pressupostos “ni tan sols estiren el marc autonòmic”
  • CA

La CUP presentarà una esmena a la totalitat als pressupostos acordats per JxCAT, ERC els Comuns, entenent que “consoliden l’obra de Govern, són continuistes i que en cap cas reverteixen les retallades, generant falses expectatives”, ha denunciat la diputada de la CUP Maria Sirvent, que es pregunta quina diferència hi ha amb els comptes presentats el 2019 i que no van ser aprovats. “Els ingressos i la capacitat de despesa dels pressupostos de la Generalitat és menor que les necessitats socials que existeixen al país”, ha denunciat la diputada, que lamenta que tot se centri “en grans titulars, com places en sanitat, educació, mossos i bombers, que ja estaven pressupostades en els comptes anteriors”. Segons la CUP, l’executiu pretén “tancar l’escletxa que va obrir la gent amb el 15-M i l’1-O” en matèria d’emergència social. Els cupaires, però, presentaran esmenes a l’articulat dels pressupostos, convençuts que “sempre hi ha marge per millorar i implementar polítiques”.

Per a la CUP, la proposta de pressupostos fomenten les polítiques d’especulació immobiliària i degraden les condicions laborals, alhora que se segueix finançant “la BRIMO i l’ARRO, unitats antiavalots que actuen amb impunitat”. També denuncien que els pressupostos “aposten per les centrals nuclears i consoliden concessions il·legals a grans empreses energètiques, alhora que incrementa la pobresa energètica”. Els pressupostos, segons la CUP, “ni tan sols estiren el marc autonòmic”. Sirvent ha lamentat que el Govern de Quim Torra expliqui que els comptes, que tenen el suport dels Comuns, “reverteixi les retallades”, perquè al seu entendre és fals. De fet, per a la CUP, el fet que els Comuns hi donin suport reforça aquest missatge erroni, i no entén per què aquest grup ha canviat el seu parer sobre uns comptes que “són un 95% iguals que els del 2019”.  “El Govern efectiu, el Govern de la restitució, hereu de l’1-O, és un Govern que va explicar que parlaria de sobiranies, però en paraules del mateix president Torra, és un Govern fracassat, que no defensa un marc polític econòmic i social no subordinat ni a l’Estat ni a la UE”, ha conclòs la diputada Sirvent.

La CUP constata que aquest pressupost crea “una situació de dependència”, que tampoc “aprofita una capacitat d’administració mínima”. Per tot plegat, la CUP ha presentat l’esmena a la totalitat i presentarà esmenes a l’articulat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa