El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP demana la compareixença de Buch i Calvet pel desnonament de Barcelona
  • CA

La CUP-CC ha denunciat que “el decret d’habitatge” queda en “paper mullat” perquè “un fons voltor té més poder, més sobirania, que el mateix Govern i Parlament”, després que aquest dimarts s’hagi desallotjat un bloc de pisos a Barcelona amb un desplegament policial espectacular. Així ho ha explicat la diputada de la CUP Natàlia Sànchez, que ha lamentat que el mateix Govern hagi “vulnerat drets fonamentals”. És per això que la CUP ha demanat la compareixença del Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i del Conseller d’Interior, Miquel Buch, a les comissions corresponents, en relació a l’aplicació i l’efectivitat del Decret d’habitatge i a les actuacions policials per part dels mossos d’esquadra al Bloc Llavors de Barcelona. La llei preveu que els grans tenidors de pisos hagin d’oferir un lloguer social als inquilins abans d’iniciar un procediment de desnonament, però en el cas de les sis famílies desnonades avui no s’ha seguit aquest protocol.

Per altra banda, la CUP també ha demanat que es retiri la llei que regula els establimenets recreatius, en la qual es va modificar l’imposst del joc del 50% al 10%, “expressament” per aquest projecte, ha denunciat Sànchez sobre el projecte HardRock Cafe al Camp de Tarragona: “No només rescaten la Caixa comprant-li els terrenys per al projecte, sinó que el Govern fomenta la ludopatia, facilitant que el negoci del joc sigui una eina lucrativa”. 

La formació anticapitalista ha avançat que presentarà una candidatura “radicalment transformadora” a les properes eleccions, on fugirà de la “dicotomia que només hi ha dues opcions, JxCAT i ERC”, i es planteja “una aposta valenta, perquè quan la CUP és forta hem estat capaces d’avançar”, ha conclòs la diputada. Així, la CUP presentarà una “alternativa econòmica” a la proposta que fan la resta de forces polítiques. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa