El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP demana una cadira a la Mesa del Parlament per plantar cara al Constitucional
  • CA

La CUP ha proposat aquest dimarts que la diputada Maria Sirvent ocupi el càrrec de secretària quarta de la Mesa del Parlament en substitució d’Adriana Delgado (ERC). ERC va anunciar ahir que Delgado deixava el càrrec per raons personals i proposava rellevar-la amb Ruth Ribas, de Jovent Republicà i membre del Consell de Govern del Consell per la República. La diputada cupaire Natàlia Sànchez ha dit que aquesta proposta respon a la necessitat de “fer un exercici de corresponsabilització tant pel que fa a conseqüències penals que vénen del Tribunal Constitucional com per sostenir les amenaces constants del sistema judicial”.

La proposta s’ha fet arribar a JxCAT, ERC i Comuns. JxCAT ho ha acollit positivament, però ERC, segons Sànchez, cediria aquest lloc a la CUP si es lliga a “un acord d’estabilitat governamental o de pressupostos”. Els cupaires rebutgen aquesta demanda perquè consideren que la Mesa no es un òrgan de govern i ara no es tracta d’abordar la qüestió des d’un punt de vista de repartiment, sinó de major representativitat. “Volem una Mesa que vulgui fer possible tots els debats”, ha remarcat.

Sànchez ha fet aquest anunci pocs minuts abans que arrenqui el ple que haurà de debatre i votar la proposta de resolució que planteja una resposta a la sentència conjunta. Cs ja ha avançat que ha demanat la reconsideració de l’admissió a tràmit de les esmenes perquè el text no arribi al ple. Tot i donar suport a la proposta i veure bé les esmenes presentades pels partits independentistes, els cupaires creuen que la resposta “arriba tard” i no està a l’alçada de la resposta que s’ha produït al carrer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa