El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP defensa “l’emergència d’abolir el partiarcat” d’Espanya
  • CA

La diputada de la CUP Natàlia Sànchez ha defensat aquest dimarts “l’emergència d’abolir el patriarcat”. “Per fer-ho no podem comptar amb un Estat espanyol que no és reformable, que és de naturalesa monàrquica, jeràrquica i patriarcal i que és herència del franquisme”, ha assegurat, en el debat general sobre el reconeixement i la garantia dels drets de les dones. La diputada ha afirmat que l’estructura patriarcal “perpetua la violència de les dones” i ha criticat el paper de les institucions públiques. En aquest sentit, s’ha referit a la llei d’estrangeria o la reforma laboral com a exemples de “violència institucional”, que situa les dones en una situació “de vulnerabilitat”.

“En temps de neofeixismes, de dictadures patriarcals, de negacionistes davant els abusos i la violència patriarcal, en temps de VOX, és important dir les coses pel seu nom”, ha afirmat. La diputada ha defensat el feminisme “com una impugnació total a les relacions socials i de poder que s’estableixen en el capitalisme patriarcal i racista” i ha criticat la “precarització de les dones”.

En concret, ha exigit la retirada de la denominada Llei Aragonès. “Si parlem de posar les cures al centre és imprescindible parlar d’aquesta qüestió i sobre com aquesta llei debilita i feminitza encara més la pobresa i ens allunya d’aquesta equitat que avui estem reivindicant”, ha afirmat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa