El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP critica que l’acord d’ERC amb el PSOE està “lluny de resoldre el conflicte”
  • CA

La CUP ha criticat que l’acord d’ERC per a la investidura de Pedro Sánchez està “lluny de resoldre el conflicte polític de l’Estat” i ha alertat que facilitar la governabilitat “no aportarà solucions ni per frenar la repressió ni per a l’exercici del dret a l’autodeterminació, com tampoc en matèria de polítiques socials”. Per això, la formació anticapitalista ha confirmat en un comunicat d’aquest dijous que els seus dos diputats al Congrés votaran ‘no’ a la investidura del candidat socialista. Segons la CUP, l’acord al qual ha arribat ERC per a abstenir-se “contribuirà a donar aire a la repressió, a reforçar la deriva recentralitzadora de l’Estat i a la vulneració sistemàtica de drets, impedint avançar cap a l’alliberament nacional, social i de gènere”.

A més, els anticapitalistes consideren que l’acord “gestat a contrarellotge” sembla que formi part “d’un dels engranatges de pactes partidistes que s’estan donant al govern de la Generalitat, al Congrés i l’Ajuntament de Barcelona al mateix moment pel control de les institucions i no per donar sortida als drets i necessitats de la gent”. La CUP ha argumentat que l’acord amb ERC és “lluny” d’aportar una solució al conflicte polític perquè “no situa el dret a l’autodeterminació, l’amnistia per a les persones represaliades i els drets socials com a eixos principals per la seva resolució”. També recorda que es dona “en un context d’altíssima repressió”.

“Fer creure que una reforma de l’Estat és possible comporta un risc d’estancament i desmobilització evidents i contribuir a l’estabilitat del govern espanyol a canvi de gestos simbòlics desplaça del centre del debat l’exercici del dret a l’autodeterminació”, diu el mateix comunicat. Així doncs, la CUP insisteix que l’amnistia, l’autodeterminació i la garantia de drets socials i polítics “només arribarà per mitjà de l’exercici de desobediència civil com a motor de canvi col·lectiu i aposta per no facilitar cap retorn forçat a l’estabilitat, sota el xantatge de la repressió, sense resolució real del conflicte”.

Solidaritat amb Torra

A banda, la CUP mostra “la seva solidaritat antirepressiva” amb el president de la Generalitat, Quim Torra, “davant la seva imminent inhabilitació per part de la JEC i reitera que cap tribunal, cap, està per sobre de la sobirania del Parlament”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa