El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP acusa el Govern de “negligent” per no preveure la situació dels temporers amb la pandèmia
  • CA

La diputada de la CUP Natàlia Sánchez ha carregat aquest diumenge contra el Govern per no haver previst la situació de vulnerabilitat dels treballadors de la recollida de fruita a Lleida durant la pandèmia de la COVID-19. En declaracions a l’ACN, Sánchez ha argumentat que tot i la dificultat de la situació, el Govern hauria d’haver actuar amb “major previsió” amb el col·lectiu davant possibles rebrots en zones del país. La cupaire ha dit que la CUP presentarà una bateria de preguntes vinculades a treball per conèixer la situació dels temporers i en salut pública sobre el rastreig i seguiment epidemiològic. La diputada ha lamentat la “negligència” del Govern i s’ha mostrat preocupada per com s’afrontarà la situació en els propers mesos. Natàlia Sánchez ha exigit que els temporers treballin amb unes “garanties laborals”, que hi hagi recursos sanitaris per afrontar la situació i que es reflexioni sobre el model agrícola i la precarietat dels pagesos que hi treballen.

La CUP ha mostrat així “preocupació” per la crisi sanitària i, en concret, pel rebrot al Segrià. Han insistit que tenint en compte la realitat dels temporers el Govern hauria d’haver impulsat “mesures extraordinàries” durant la pandèmia, així com fer inspeccions de treball per garantir que es compleixi el conveni laboral agroalimentari. Sánchez ha lamentat que els temporers, tot i tenir contacte laboral, visquin al carrer perquè les empreses no els garanteixin el dret a l’habitatge. Això sí, ha demanat no focalitzar l’atenció sobre les causes dels rebrots contra la petita pagesia i tampoc en els temporers. “Cada vegada que desviem l’atenció, desviem la responsabilitat”, ha advertit.

Així, la CUP ha dit que la situació és responsabilitat de l’administració pública en els diferents nivells. Han parlat d’una situació “endèmica” que la CUP i altres plataformes del territori fa temps que denuncien.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ai! Els pitonissos de misses dites! a desembre 06, 2020 | 22:34
    Ai! Els pitonissos de misses dites! desembre 06, 2020 | 22:34
    No recordo haver sentit cap advertència cassàndrica ni divulgació d'estudi al respecte.per part dels que ara perden les dents criticant. Ja sabem on rau la seva credibilitat.
    • Icona del comentari de: Ai! Els pitonissos de misses dites! a desembre 06, 2020 | 22:34
      Ai! Els pitonissos de misses dites! desembre 06, 2020 | 22:34
      No recordo haver sentit cap advertència cassàndrica ni divulgació d'estudi al respecte.per part dels que ara perden les dents criticant. Ja sabem on rau la seva credibilitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa