El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP acusa Govern i Comuns de voler “posar fi” a les mobilitzacions independentistes
  • CA

L’acord fiscal pactat en el Govern i Comuns ha posat en alerta la CUP. La diputada al Congrés Mireia Vehí ha denunciat aquest dimarts que “s’està intentant treballar per una governabilitat sense rumb per se, vinculada a la pau social i no a la resolució democràtica del conflicte” entre l’Estat i Catalunya. Vehí ha acusat l’operació orientada a facilitar “pactes entre cúpules de partits per posar fi a un cicle mobilitzador que s’ha obert des de baix” a partir de l’1-O.

Els cupaires veuen en aquest acord l’interès per arribar també a pactes de govern a Madrid i a l’Ajuntament de Barcelona. Vehí ha lamentat que els Comuns participin d’aquestes “lògiques d’odre” en lloc de treballar “des d’una perspectiva d’esquerres”.

Per la seva banda, el diputat Vidal Aragonès ha analitzat l’acord fiscal i ha dit que no presenta novetats respecte el que els responsables d’Economia van exposar als cupaires en una reunió el passat 3 de setembre. Aragonès també ha afirmat que els ingressos previstos no resolen les necessitats de la ciutadania i ha constatat una “manca de voluntat” política per fer-los augmentar. Així mateix, els anticapitalistes estan analitzant la “lletra petita” dels impostos verds.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa