Cunillera lamenta que la Generalitat "menyspreï" el resultat de la Comissió Bilateral

La delegada del govern espanyol a Catalunya insisteix que no poden fer res pels presos polítics perquè "demanar la separació de poders i alhora que s'actuï amb els presos és incongruent"

 

La delegada del govern central a Catalunya, Teresa Cunillera, ha lamentat que la Generalitat "menyspreï" el resultat de la reunió de la Comissió Bilateral Generalitat-Estat, i ha dit que no és la millor manera d'actuar per part del Govern, ja que feia set anys que no es convocava. En una entrevista aquest divendres a RAC1, s'ha mostrat sorpresa per la valoració que la Generalitat ha fet de la trobada, ja que ha dit que durant la reunió "no es va expressar aquest concepte" i ella no va tenir aquesta sensació. Ha negat que els representants del Govern espanyol acudissin sense haver-se preparat la reunió, com va dir la portaveu de la Generalitat, Elsa Artadi: "Vam anar-hi amb papers, nombres i la nostra feina feta", ha defensat. A més, ha criticat la "reticència" de la Generalitat a participar en òrgans multilaterals, ja que és on es discuteixen aspectes molt importants pels catalans i Catalunya no hauria de renunciar-hi, ha opinat.

 

 

Cunillera ha subratllat que el govern espanyol no pot interferir en el judici als presos polítics, i ha dit que "demanar la separació de poders i alhora que s'actuï amb els presos és incongruent" perquè els executius no fan de poder judicial.

 

Comentaris