Cunillera insta Torra a dur les agressions de policies espanyols a la Junta de Seguretat

La delegada del govern espanyol a Catalunya afirma que els polítics han de ser prudents i respectar la separació de poders

 

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha respost aquest dilluns per carta a la missiva del president de la Generalitat, Quim Torra, instant-lo a portar a la Junta de Seguretat del 3 i el 7 de setembre les presumptes agressions d'agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a independentistes. A la carta consultada, Cunillera considera que és "el marc idoni per satisfer les demandes ciutadanes de seguretat i protecció davant les amenaces, millorar l'eficàcia policial i actualitzar els compromisos adquirits en Juntes de Seguretat anteriors".

 

El 9 d'agost, Torra va remetre una carta a Cunillera demanant-li que traslladés a la Policia Nacional i a la Guàrdia Civil la seva preocupació davant "expressions intolerables de membres d'aquests cossos", sobre les quals vol que adopti mesures. Torra es referia als insults denunciats pels diputats d'ERC Jenn Díaz i Josep Maria Jové que presumptament els va proferir un agent del Cos Nacional de Policia (CNP) a la Via Laietana de Barcelona i a un missatge de Twitter del secretari de la Unió d'Oficials de la Guàrdia Urbana "ridiculitzant i, el que és més greu, justificant" l'agressió al fotoperiodista Jordi Borràs. Després de no rebre resposta, va enviar una altra carta al ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, demanant la seva intervenció davant aquestes agressions.

 

Dimecres, Cunillera ja va avançar que contestaria a la seva carta en tornar de vacances, i aquest dilluns, en la carta de resposta, li diu que va saber de l'escrit que li va enviar al ministre de l'Interior pels mitjans de comunicació. "Una vegada avui mateix he recuperat la signatura com a Delegada del Govern amb plenes funcions, em complau fer-te arribar aquest escrit de resposta", aclareix. La delegada li recorda que en la reunió que van mantenir ja li va traslladar que la seva "preocupació per la convivència a Catalunya és total i en tots els aspectes". "També és total el meu compromís com a delegada del Govern amb la cerca d'un marc d'estabilitat que ens permeti trobar solucions i consensos molt amplis", afegeix.

 

 

Cunillera adverteix a Torra que els responsables polítics es deuen "als principis de prudència i respecte a la separació de poders i l'actuació judicial", uns valors que assegura que formen part del frontispici dels valors públics i el crida a complir amb el seu deure polític de tenir "un diàleg intens, sincer i fluït per poder identificar i aïllar aquelles actuacions que, vinguin d'on vinguin, puguin malmetre o erosionar" el marc de convivència. "És la nostra obligació usar tots els instruments al nostre abast per tractar els principals problemes que ens afecten", afirma abans d'emplaçar-lo a traslladar els fets a la Junta de Seguretat.

 

Comentaris