Cunillera espera que en els actes pels atemptats ningú tingui cap altre objectiu que reconfortar les víctimes

Afirma que qui busqui altres coses serà "jutjat pels seus actes"

 

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha afirmat aquest divendres que en els actes dels pròxims 17 i 18 d'agost a Barcelona i Cambrils (Tarragona), respectivament, pels atemptats terroristes perpetrats l'any passat, l'objectiu és que les víctimes i les famílies dels morts se sentin acompanyades i, per tant, qui busqui un altre objectiu serà "jutjat pels seus actes". "L'objectiu principal de l'acte és mostrar el respecte, la proximitat i l'afecte que tenim cap a les víctimes i als seus familiars", i "no hauríem de deixar que res enterbolís aquest objectiu", ha dit en declaracions a la cadena COPE.

 

Cunillera, que ha recordat que l'homenatge de Barcelona l'organitza l'Ajuntament, ha dit que el govern espanyol ofereix la seva disposició perquè tingui un gran èxit: "Tinc molta confiança en què les víctimes surtin d'aquest acte reconfortades i acompanyades". Pel que fa al rebuig del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, al fet que el rei Felip VI assisteixi a aquest esdeveniment, la delegada del Govern central ha defensat que en un acte com a aquest estan convocats tots, també el cap de l'Estat: "El rei sap que pot comptar amb la nostra col·laboració, només faltaria", i "assegurarem que tothom pugui anar a aquest acte", ha agregat.

 

 

Pel que fa a l'actitud de Torra, ha preferit no comentar-la ja que ha argumentat que, quan es parla d'un acte per l'aniversari d'uns atemptats, no cal entrar en la confrontació, perquè d'aquesta manera es fa "un mal favor a la societat i, especialment, a les víctimes". "Cadascun després serem jutjats pels nostres actes i haurem de donar resposta per allò que hàgim fet", ha manifestat, expressant el seu convenciment que l'homenatge anirà bé: "I si algú s'obstina que surti malament, caldrà estar alerta perquè no ho aconsegueixi". Per concloure, la delegada del govern espanyol a Catalunya ha advocat per transmetre un missatge de concòrdia: "Deixar per un instant allò que ens separa per unir-nos al voltant de les víctimes", i apartar "altres temes que interfereixin".

 

Comentaris