El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cunillera espera que en els actes pels atemptats ningú tingui cap altre objectiu que reconfortar les víctimes
  • CA

 

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha afirmat aquest divendres que en els actes dels pròxims 17 i 18 d’agost a Barcelona i Cambrils (Tarragona), respectivament, pels atemptats terroristes perpetrats l’any passat, l’objectiu és que les víctimes i les famílies dels morts se sentin acompanyades i, per tant, qui busqui un altre objectiu serà “jutjat pels seus actes”. “L’objectiu principal de l’acte és mostrar el respecte, la proximitat i l’afecte que tenim cap a les víctimes i als seus familiars”, i “no hauríem de deixar que res enterbolís aquest objectiu”, ha dit en declaracions a la cadena COPE.

 

Cunillera, que ha recordat que l’homenatge de Barcelona l’organitza l’Ajuntament, ha dit que el govern espanyol ofereix la seva disposició perquè tingui un gran èxit: “Tinc molta confiança en què les víctimes surtin d’aquest acte reconfortades i acompanyades”. Pel que fa al rebuig del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, al fet que el rei Felip VI assisteixi a aquest esdeveniment, la delegada del Govern central ha defensat que en un acte com a aquest estan convocats tots, també el cap de l’Estat: “El rei sap que pot comptar amb la nostra col·laboració, només faltaria”, i “assegurarem que tothom pugui anar a aquest acte”, ha agregat.

 

Pel que fa a l’actitud de Torra, ha preferit no comentar-la ja que ha argumentat que, quan es parla d’un acte per l’aniversari d’uns atemptats, no cal entrar en la confrontació, perquè d’aquesta manera es fa “un mal favor a la societat i, especialment, a les víctimes”. “Cadascun després serem jutjats pels nostres actes i haurem de donar resposta per allò que hàgim fet”, ha manifestat, expressant el seu convenciment que l’homenatge anirà bé: “I si algú s’obstina que surti malament, caldrà estar alerta perquè no ho aconsegueixi”. Per concloure, la delegada del govern espanyol a Catalunya ha advocat per transmetre un missatge de concòrdia: “Deixar per un instant allò que ens separa per unir-nos al voltant de les víctimes”, i apartar “altres temes que interfereixin”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa