El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cunillera carrega contra els membres escollits per la delegació catalana
  • CA

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha assegurat respecte a la delegació catalana de la taula de diàleg que li hagués agradat que estigués formada per persones que puguin prendre decisions en nom del Govern. “Si hem de tractar temes que afecten els governs, el millor seria que hi fossin els que prenen les decisions“, ha afegit en una entrevista a Ràdio 4. En canvi, ha reivindicat que el govern espanyol ha complert “l’esperit i la lletra” de l’acord firmat entre PSOE i ERC que, segons ha recordat, establia que seria una taula entre governs. I ha remarcat que el govern de Pedro Sánchez és qui ha portat la iniciativa per tal que la taula de diàleg es posi en marxa. 

Si el Govern de la Generalitat ha determinat que això és el que representa el Govern, a mi em xoca. Potser no tinc capacitat d’entendre-ho del tot. Per la nostra part hi ha el president, dos vicepresidents i ministres. Això és el govern espanyol”, ha defensat. Tot i admetre que l’acord PSOE-ERC deixa en mans de cada part decidir qui anirà a les reunions, Cunillera s’ha mostrat “orgullosa” de representar un govern que “compleix la lletra i l’esperit de l’acord”. “La nostra part ha estat estrictament complidora del que ha signat”, ha reblat.

Preguntada per la presència a la delegació catalana de persones molt pròximes a Puigdemont com la diputada Elsa Artadi i el seu excap de gabinet Josep Rius, Cunillera ha respost que l’interlocutor del govern espanyol és el president de la Generalitat, Quim Torra. Pel que fa als temes a tractar, Cunillera ha diferenciat la taula de diàleg entre governs que es tracta d’una “taula política” i mecanismes com la comissió bilateral, on segons la delegada, s’han d’abordar qüestions del dia a dia i pressupostaris.

Sobre la primera reunió de la taula de diàleg que se celebra demà dimecres a la Moncloa, Cunillera ha considerat que en qualsevol negociació la primera trobada és “d’observació“. I ha assenyalat que la voluntat i les ganes que els dos governs seguin a una mateixa taula ja és important. “Si a algú li sembla poc, és que va molt despistat”, ha afegit. Segons Cunillera, la negociació entre governs no pot esperar fins a després de les eleccions catalanes ja que no se sap quan seran.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa