Cuixart: “El nostre límit mai més no pot ser ni la presó ni l’exili”

El president d’Òmnium apareix per primer cop en vídeo coincidint amb els seus 1.000 dies de presó

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha assegurat que la repressió “és també una palanca de lluita” i per tant, “passi el que passi, el nostre límit mai més no pot ser ni la presó ni l’exili”. És per això que, segons el president d’Òmnium: “seguirem legitimant la lluita noviolenta i la desobediència civil com a instruments imprescindibles per transformar la societat, com estem veient que passa arreu del món”. I hi ha afegit: “També sabem que ni la violència institucional ni la presó segrestaran la mobilització social ni la voluntat democràtica del poble de Catalunya, per dignitat dels 1.000 ferits de l’1 d’Octubre, pels més de 2.500 represaliats i perquè aquesta és la voluntat del conjunt de la societat catalana”.

Jordi Cuixart ho ha dit en la primera intervenció en vídeo des que va ser tancat a la presó, el 16 d’octubre de 2017. De fet, aquesta primera aparició de Cuixart es fa en motiu dels 1.000 dies empresonat. El president d’Òmnium, que assegura que malgrat la repressió, “no hi ha en mi ni un bri d’odi ni de rancor cap a ningú”, ha reiterat: “Continuarem lluitant incansablement al servei d’aquest país, amb els drets i la cultura com a banderes, fent de la llengua i la cultura catalanes eina d’autoestima col·lectiva i de cohesió social” i ha afegit: “Ho tornarem a fer. I no en tinc cap dubte: ho farem per amor a la vida i a la llibertat. I a l’anhel d’un món millor i una mica més de tothom. Perquè, passi el que passi, sempre ens quedarà el convenciment que l'única lluita que es perd és la que s’abandona”. De fet, Cuixart concreta que ja ho estem tornant a fer, perquè “seguim exercint drets humans condemnats per l’Estat espanyol, acusant directament la monarquia, símbol dels poders de l’Estat, i denunciant al món sencer la injustícia, la corrupció, la impunitat d’un estat en fallida democràtica, en fallida social i en fallida, també, econòmica”.

 

En aquesta primera intervenció en vídeo, Cuixart explica que un dels aprenentatges d’aquests 1.000 dies empresonat és que “cal treballar per una cultura que ha de ser valenta i transgressora”. I també que porta 1.000 dies de presó per ser el 10è president d'Òmnium Cultural: “Durant tots aquests mesos, un dels meus objectius ha estat mantenir la serenor i la determinació per sortir de la presó com a president de l’entitat. Per no cedir al xantatge de l’Estat, també per respecte als milers de socis i a la ciutadania en general. L’Estat espanyol no decidirà mai qui és el president d’Òmnium Cultural, perquè ni Franco no va poder acabar amb Òmnium”.

 

Jordi Cuixart va ingressar a la presó, juntament amb Jordi Sànchez, el 16 d’octubre de 2017. Demà farà 1.000 dies. És per això que Òmnium Cultural i l’ANC organitzen demà, diumenge 12 de juliol, a la tarda (18h-21h) una acció reivindicativa davant la delegació del govern espanyol a Barcelona (a la cruïlla del carrer Mallorca amb Roger de Llúria).

 

Comentaris