Cuixart demana definir l'"objectiu comú i què s'està disposat a sacrificar"

El president d'Òmnium avisa que l'entitat pretén utilitzar una possible condemna com a "palanca de transformació democràtica"

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha demanat a l'independentisme deixar de tenir "discussions refugi" com les referents a unilateralitat o bilateralitat o a la confrontació o el diàleg amb l'Estat i ha apostat per començar a "debatre sobre el fons de les qüestions". En una entrevista al diari 'Ara' des de la presó, Cuixart ha posat sobre la taula la necessitat de definir "el pròxim objectiu comú", així com detallar "què s'està disposat a sacrificar" per poder fer front a la "desorientació per la repressió" que considera que viuen els independentistes. De fet, i en relació a la repressió, Cuixart ha avisat que l'entitat que representa pretén utilitzar una possible sentència condemnatòria com a "palanca de transformació democràtica" i, encara que ha insistit que "l'única sentència acceptable" seria l'absolució, ha reconegut que li costa veure-hi "gaires probabilitats".

A l'entrevista, el president de l'entitat, que porta més de 700 dies en presó preventiva, ha criticat les discrepàncies públiques entre els dos partits a Govern i les ha qualificat de "debats estèrils" i de "vol gallinaci", per acabar reconeixent que no li interessen "gens". En aquest sentit, i en relació a la discussió concreta sobre si cal apostar pel diàleg o per la confrontació amb l'Estat, Cuixart ha constatat que no hi ha "cap sobiranista que renunciï al diàleg", mentre ha assegurat que tenen "el deure" de confrontar aquells que vulneren drets fonamentals.

Tot i evidenciar les discussions entre ERC i JxCat, Cuixart ha valorat positivament els "esforços" entre les dues formacions de les darreres setmanes per reteixir ponts i ha demanat que la resposta a les sentències sigui "consensuada". Tot i això, Cuixart ha insistit que per "revertir" la situació actual a Catalunya el que cal és "ser més" i "més determinats", i precisament en aquest sentit ha explicat que caldrà sumar-hi el PSC, que considera imprescindible pel seu important pes en governs municipals com l'Hospitalet de Llobregat o Santa Coloma de Gramenet. "Considerem el PSC entre els actors per a la construcció nacional", ha precisat.

 

Cuixart també s'ha referit a la mobilització popular com a eina i ha advertit que "ningú té dret a dubtar de la capacitat de mobilització de la societat catalana", que creu que "no falla mai". "Ens cal sentit de responsabilitat col·lectiva", ha explicat, ja que segons ha apuntat és el que va permetre que l'1-O fos possible. Així, el president d'Òmnium ha confiat que la Diada serà una nova "demostració de perseverança", i ha avisat que si la gent "deixa de lluitar" la presó "no tindria sentit".

 

Comentaris (8)
MARTINI BIANCO Fa 4 mesos
SOLER DE CALONGE . ESE ESTA DISPUESTO A DAR LA VIDA HOY MISMO .
No toca quarts ni hores Fa 4 mesos
Primer amb el Periòdic, després amb la Nierga i ara amb el Psc. El que cal és sacrificar el 20% del territori, començar a parlar de discriminació i esperar que vinguin els enviats de l'ONU que van traçar les fronteres de l'ex-Iugoslàvia per a fer un referèndum de partició.
i SEGUIM! Fa 4 mesos
Ets dur però ets clar, J.Cuixart;, elcervell més ben amoblat de tot el planeta. Ets un líder nat, fores un molt bó i gran polític
Tomppa Fa 4 mesos
Els que teniu por de perdre pisos i cases, a darrere, els que volen la independència de debò a primera fila ... els moralistes quedeu a casa.
Maria Fa 4 mesos
O parem el país O no ens en sortirem .
Joan de Sant Andreu Fa 4 mesos
El PSC? Dirigents o votants? Caldria aclarir. Si són votants, genial. Si et refereixes als dirigents, tu també amb aixó? Veig que tot s acaba i a esperar 300 anys més a tenir líders millors.
No sóc Fa 4 mesos
Jo sóc independentista des de moooolt abans que ERC se n'hi tornés de la mà d'Àngel Colom i Pilar Rahola, però sempre i mil milions de vegades renunciaria abans a l'estar, que a la nació, la resistència a la castellanització i la normalització de la llengua.
Angelblau Fa 4 mesos
El problema es que els de Erc no sacrificant la Poltrona per res del mon.