Cuixart demana "consens" als partits independentistes

Afirma que no l'afecta la sentència del TC que li denega la llibertat provisional perquè manté el "compromís amb la dignitat democràtica"

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha demanat als partits independentistes que vertebrin una estratègia "de consens tan ambiciosa com transversal" a les portes de la campanya per a les eleccions municipals del 26 de maig. Cuixart, que celebra que el vot independentista i sobiranista "augmenti" a cada convocatòria electoral, ha alertat que l'objectiu de la República "exigeix la màxima determinació i mobilització", però també "grans consensos i capacitat d'empatia i de govern". En una carta dirigida als prop de 170.000 socis de l'entitat, Cuixart ha afirmat que no l'afecta la sentència del Tribunal Constitucional que tomba la seva petició de llibertat provisional perquè manté el "compromís amb la dignitat democràtica". 

Cuixart ha acusat els poders de l'Estat de no entendre "res", i ha subratllat que "ni 567 dies de presó ni cap sentència" faran que el moviment independentista renunciï a l'autodeterminació. El president d'Òmnium ha considerat "una vergonya" que la fiscalia i l'advocacia de l'Estat, "que depèn del PSOE", no retirin tots els càrrecs i segueixin acusant els processats per l'1-O "al costat de l'extrema dreta de Vox, davant el silenci del PSC".

El líder d'Òmnium ha destacat també el valor dels votants de l'1-O que aquesta setmana han prestat testimoni al judici del procés al Tribunal Suprem, que "van defensar estoicament el dret a vot" i que, davant el dilema entre acatar les suspensions dels tribunals o exercir els seus drets, "no van dubtar ni un moment a defensar els drets fonamentals" ni a utilitzar la "desobediència civil com a acte de responsabilitat col·lectiva". 

Sobre els resultats de les eleccions del 28-A, Cuixart ha celebrat que s'hagi "aturat el feixisme" però ha recordat que el 26 de maig també es vota per decidir si es vol la Unió Europea que "hipòcritament fa el joc a l'extrema dreta" o la que "permet que Open Arms segueixi rescatant vides a la Mediterrània, per a vergonya dels seus governants".

 
 

Comentaris