El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cuixart als bascos: “Us ha arribat l’hora d’avançar cap a l’autodeterminació”
  • CA

 

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha esperonat el poble basc a seguir endavant amb els seus anhels de votar el seu futur polític en un referèndum d’autodeterminació. Des de Bilbao, on ha participat a la marxa organitzada per la plataforma Gure Esku Dago, Cuixart ha fet una crida als bascos a no deixar-se enganyar per les negatives de l’Estat: “us diran que no es pot fer, que no toca, que poseu en perill moltes coses; però no és veritat, no us deixeu enganyar, ha arribat l’hora d’avançar decididament cap al dret a l’autodeterminació”. En aquest sentit, el president d’Òmnium ha recordat que es tracta d’un “dret inqüestionable a tot el món” i que, en un país normal, és normal poder preguntar la ciutadania: “no hi ha democràcia sense debat ni participació”.

 

 

“Us portem l’escalf i l’estima dels Països Catalans en aquesta lluita compartida per la llibertat, la pau i la fraternitat entre els pobles”, ha dit Cuixart en el seu discurs a la manifestació de Gure Esku Dago. El president d’Òmnium ha agraït la solidaritat que, durant anys, el poble basc ha mostrat amb el poble català i ha recordat els llaços històrics que uneixen totes dues nacions. “Això ja no hi ha qui ho pari, a Catalunya votarem, la gent ha fet irreversible el referèndum malgrat l’Estat només ens ha ofert cops de porta i el seu NO a tot”.

 

 

En aquesst sentit, el president d’Òmnium ha fet una crida als ciutadans d’Euskadi a mantenir-se units en la lluita per decidir lliurement el seu futur: “això ja no va de banderes, sinó de construir pacíficament i junts una societat més justa i una mica més feliç”. “Que ningú us negui el vostre dret a lluitar per un futur millor; manteniu-vos junts, des de la transversalitat perquè la diversitat és la vostra arma principal”, ha sentenciat. I ha receptat coratge: “coratge en aquest llarg camí cap a la llibertat; la història ens demostra que la gent té el poder de canviar la realitat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa