Cuevillas vaticina que Puigdemont “arrasarà” a Catalunya i que el votaran “fins i tot a Guadalajara”

L’advocat del president a l’exili i ara diputat al Congrés assegura que la candidatura de JxCat és la que més molesta a “la llotja del Bernabéu”

La candidatura de Carles Puigdemont guanyarà les eleccions europees a Catalunya i serà també votada en altres punts de l’estat espanyol inesperats. És el vaticini de Jaume Alonso-Cuevillas, advocat del president a l’exili i ara també diputat al Congrés de Junts per Catalunya, que aquest dijous a la tarda ha fet la candidatura al barri del Guinardó, a Barcelona. 

“Puigdemont arrasarà, no en tingueu cap dubte. Sortirà diputat ell, i Toni Comín i Clara Ponsatí. I no només a Catalunya, veureu vot protesta per a Puigdemont a Guadalajara i ves a saber on, el votarà gent farta de l’estat demofòbic”, ha anunciat.

L’advocat i diputat ha recordat que l’endemà del 28A, “la Junta Electoral Central va intentar que Puigdemont no fos candidat però no ho van aconseguir”. “Ara ves a saber què intentaran, però fins ara totes les batalles amb àrbitre imparcial les hem guanyat”, ha afegit.

Segons Cuevillas, aquesta victòria i el fet que els exiliats siguin eurodiputats donarà a la causa independentista més força i visibilitat a Europa. “Si fins ara, amb un esclop i una canya, mireu la feina que hem fet, imagineu-vos què podrem fer amb una mica de recursos”, ha projectat. 

 

I també ha pronosticat “un efecte imant”. “Malgrat el que diguin les enquestes, quan la gent agafi la papereta de Junts per Catalunya l’agafarà per a Europa i també per a Barcelona, per a la llista de Joaquim Forn, perquè als poders fàctics espanyols, a la llotja del Bernabéu, Puigdemont és el que més molesta”, ha sentenciat.

La batalla contra el vot dual que apunten les enquestes –l’independentisme donarà la victòria a Europa a Puigdemont i a Barcelona triarà Ernest Maragall, segons els sondejos– és l’obsessió de l’equip de la campanya. Per això Artadi també hi ha insistit: “Diumenge hem de recuperar Barcelona com a capital de Catalunya, i tenim dues urnes i dues paperetes. S’ha de votar JxCat en les dues urnes, necessitem que demaneu a tothom que s’ha d’acumular el vot independentista en Junts per Catalunya, perquè és el que dirà al món que confiem tant en els presos polítics que en fem un alcalde de la capital”, ha encarregat la número dos de la llista de Forn als veïns del Guinardó que assistien al míting.

A l’acte també hi havia Laura Masvidal, dona de Forn, que ha fet una variació d’un dels versos més citats en la política catalana i ha dit: “No tot està per fer però tot és possible. Diumenge, fem-ho possible”.

 

Comentaris