Cuevillas: “Els partits no han estat a l’alçada del moment històric”

L’advocat de Puigdemont, i ara diputat a Madrid per JxCAT, troba raonable que els ciutadans estiguin “cansats i frustrats”

A les portes d’una Diada en què els partits i la societat civil corren el risc d’exhibir públicament un clar trencament estratègic i emocional, l’advocat del president a l’exili, Carles Puigdemont, i ara també diputat a Madrid per JxCAT, Jaume Alonso Cuevillas, reconeix que hi ha motius perquè els ciutadans exhibeixin un “creixent grau de cansament o frustració i l'emprenyament amb uns partits que no demostren estar a l'alçada del moment històric i que han indignat gairebé tothom amb la nefasta gestió dels pactes postelectorals”. En un article publicat al setmanari EL TEMPS, Cuevillas assenyala que “la manca (fins avui) d'estratègia consensuada entre partits i entitats afegeix un evident element d'incertesa a la situació”, i es pregunta si aconseguirà Pedro Sánchez ser investit al setembre o caldrà anar a una repetició electoral prevista pel 10 de novembre, i si “aguantarà l'actual legislatura catalana o algun dels socis (és a dirEsquerra Republicana) forçarà la convocatòria electoral?”.

També fa un repàs a la situació política que afrontarà l’independentisme a partir d’ara: “Acabada la segona temporada del procés sembla regnar una certa desorientació sobre com es desenvoluparan els futurs episodis d'una tercera temporada que sembla venir carregada d'intensitat. Esperem en efecte una sentència, anunciada per l'octubre (però que es podria avançar o retardar en funció de diversos factors), que es preveu dura i injusta. Com ja he dit en altres ocasions, el meu pronòstic és que les injustes condemnes oscil·laran entre els 8 i els 12 anys pel presos, és a dir, la meitat de les penes que sol·licita la Fiscalia”, argumenta.

 

I un altre element que posa sobre la taula, la mobilització després de la sentència podria quedar disminuïda si, com ha avançat el Suprem, farà comparèixer els acusats per notifica'ls-hi personalment la sentència, “decisió que té per evident finalitat minimitzar les accions de protesta que es puguin produir a Catalunya”, interpreta Cuevillas.

 

Comentaris (11)
Vice Fa 2 dies
Tota la raó...Els partits ens han traït, no han estat a l alçada del poble que tenen al darrera, el moviment esta mort i l han matat els nostres , no es mereixen el lloc que tenen , haurien de dimitir si, com sembla, no son capaços de liderar el nostre moviment, són uns inútils i uns venuts.....
Només que un català fart ... Fa 3 dies
Si, Jaume Alonso si .. fins als collons y jo el 11S el dedicaré a no fer el que esperen que faci els que no han fet el que havien de fer, entre altres coses enviar a la merda a qui faci pudor a 155 i no sé a què esperem nosaltres per aprovar el 310 .. i la desobediència civil i la indefinida parada de país també s'ha de aprovar ???? Això el gobierno i el feixista cap de l'estat ja haurien de saber-ho, que l'endemà de la sentència y després de la consulta feta (es fa) i per petició de
OCA Fa 3 dies
El Regne d'Espanya no ens ofereix el que obtindrem amb la independència: sobirania fiscal, competència exclusiva en infraestructures, en educació, llengua i cultura, reconeixement nacional (inclou reivindicació històrica de les seleccions esportives catalanes), república, aprofundiment democràtic i finalment dignitat. Salut i lluita!
¿Que se supone que debían hacer para no decepcionar al Sr. Cuevillas? Fa 4 dies
Teniendo en cuenta que en el maletero no había sitio para todos.
Lisa Fa 3 dies
Et creus molt graciós, amb teu comentari? El problema es la gent com tú que frivolitzen amb temes molt transcendents, potser els xuletes us hauríeu amagat sota les faldilles de la mama....
X*2 Fa 4 dies
Completament d'acord
adolf Fa 4 dies
Tindrem mes calés perquè no contribuirem a la despesa del exercit espanyol, ambaixades, museu del prado, administració central, monarquia...... que si paguen els bascos
Pere Fa 4 dies
Es diu a l'altura del moment
Vice Fa 2 dies
Ho diu correctament....a l alçada del moment ...
Ramon Fa 4 dies
Continuo creient molt injust posar tothom dins un mateix sac. Com vas a equiparar Puigdemont amb el parell d'australopitecs d'ERC a Madrid!
Donant lliçons, sense vergonya. Fa 4 dies
Els senyor Cuevillas és advocat i portaveu de Puigdemont. És bastant sorprenent que faci aquest tipus de declaracions quan el seu client va marxar i va abandonar el govern a la seva sort. El desconcert que aquest fet va comportar, no compta per res?
Elia Fa 3 dies
Això que dius és una bestiesa! No va deixar a ningú a la seva sort, uns varen triar quedar-se i altres marxar...i els que varen marxar han internacionalitzar el problema més que els que es varen quedar! Si això fos una democràcia, segurament no hagués calgut fotre el camp!
fideli Fa 4 dies
els partits s'han baixat els pantalons i han EIXAMPLAT el cul... que se'n vagin a la merda!
RFS Fa 4 dies
Cuevillas : Cuan siguem Independents, tindrem els diners com els VASCOS ??
Carzm Fa 4 dies
Entre d'altres coses, deixaran de robar-nos 16mil milions l'any , et sembl poc?