Cuevillas diu que el manteniment de la presó és "l'avançament" d'una condemna

L'advocat i diputat creu que l'escrit de la querella que va presentar la Fiscalia serà la ponència de la sentència de Marchena

L'advocat i diputat al Congrés Jaume Alonso Cuevillas dona per fet que el manteniment de la presó preventiva en el judici del Suprem és "l'avançament" d'una condemna. Cuevillas discrepa de "l'optimisme" del lletrat Xavier Melero i considera que la ponència de la sentència que escriurà Marchena serà el mateix que l'escrit que la Fiscalia General de l'Estat va presentar. "Aquest escrit si el presentem el Xavier Melero o jo mateix no l'haurien admès a tràmit, però com que ho fa la Fiscalia i contra els catalans, sí que ho admeten", ha reblat. En aquest sentit, Cuevillas creu que Melero espera una sentència tova o una absolució perquè "creu en el dret", però, diu l'advocat, que "no hi ha cap indici" per ser optimistes. "No hi ha rebel•lió, no hi ha sedició, no hi ha res, però és un procés polític vestit de procés penal", ha reblat. 

L'advocat també ha criticat "la duresa" de la resolució on es decideix mantenir els presos entre reixes. "Ho està fent a més en contra de l'opinió del grup de treball de Nacions Unides i del Tribunal alemany, i amb una gran duresa", ha assenyalat. Cuevillas també s'ha referit a la carta que Ben Emmerson ha presentat a Nacions Unides, i confia en què la resolució serà favorable i ràpida. "És inacceptable que un estat critiqui els membres que han adoptat una resolució quan no li agrada el què diu", ha etzibat Cuevillas.

Tot plegat, en un sopar groc on Cuevillas també ha parlat de la situació de Puigdemont, i dona per fet que "serà eurodiputat". "Si no és el 2 serà el 10 o el 20, perquè ha estat escollit per més d'un mlió d'electors i en té tot el dret", ha assenyalat Cuevillas.

 
 

Comentaris (5)
Potser Fa 7 mesos
Jo també ho veig com Cuevillas. L'estat espanyol es va sentir humiliat l'1 -0 i a més té por. I quan els passa això són més agressius. Només des de fora es trencarà el cercle viciós.
Josep Fa 7 mesos
Vaga, ja? O ens esperem a l'agost?
Diguem la veritat.... Fa 8 mesos
Ocupació il·legal i per las armes de una Nació que te el seu govern i els seus drets civils, derogació d'aquests amb el decret de nova planta, Catalunya es sotmesa per dret de conquesta als castellans, la Espanya borbònica MAI a preguntat en referèndum si els catalans volen ser espanyols, simplement a imposat la seva raó de la força durant més de 300 anys,.....Quant anys de presó son això?, Catalunya no es Espanya per voluntat, es DE Espanya per la força, i la omplert de colons.....
A jg Fa 8 mesos
1) Cap conspiració perquè tot déu ho sabia. 2) Els partits independentistes no son il.legals i el seu programa electoral va ser sempre públic, admès a totes les eleccions i mai impugnat. 3) l'estat espanyol és fruit de molta sang vessada, la república catalana es volia fruit del que decidia el poble i del diàleg amb l'altra part, mai de la sang. 4) els estats els han fet els homes, no Dèu, per tant, la història ho demostra, amb els anys canvien.
jg Fa 8 mesos
conspiraron para separar ilegalmente una parte del estado español...eso son 12 años...y lo reconocería cualquier tribunal en el mundo